Μαλαισία: Αυτά είναι τα τέσσερα επίσημα σενάρια για την τραγωδία

Ερευνούν την πιθανότητα εις εκ των επιβατών να είχε εισπράξει αποζημίωση μαμούθ από ασφαλιστήριο ζωής, λίγο πριν την πτήση - Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας

Στη δημοσιότητα έδωσαν στις 9 το πρωί της Τρίτης οι μαλαισιανές αρχές τα στοιχεία ενός εκ των δύο επιβατών που μπήκαν στην πτήση των Malaysia Airlines με κλεμένο διαβατήριο. Πρόκειται για Ιρανό, 19 ετών με το όνομα Pouria Nour Mohmammad Mahrdad. Το όνομα του δεύτερου άνδρα έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα η Ίντερπολ.

Πρόκειται για τον επίσης Ιρανό, Ντελαβάρ Σεγιέντ Μοχαμαντρέζα. Και οι δύο είχαν μπει παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μεχρντάντ δεν είχε εμπλοκή με τρομοκρατική οργάνωση, ζητούσε άσυλο και ήθελε να πάει στη Γερμανία. Δεν έχουν δοθεί περαιτέρω στοιχεία για τον Ντελαβάρ Σεγιέντ Μοχαμαντρέζα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά
)

Η Ιντερπόλ, την ίδια στιγμή, μέσω του γενικού της γραμματέα, σημείωσε ότι κλίνει προς την άποψη ότι δεν υπήρξε ζήτημα τρομοκρατικής δραστηριότητας στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών.

Στη συνέντευξη Τύπου, οι μαλαισιανές αρχές  ανέφεραν πως ερευνώνται τέσσερα ενδεχόμενα:
αεροπειρατεία, σαμποτάζ, ψυχολογικά προβλήματα των επιβαινόντων και προσωπικά προβλήματα. Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, φαίνεται ότι οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το Boeing 777 να μετατράπηκε σε αεροπλάνο αυτοκτονίας. Γι αυτό και οι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι εξετάζουν εξονυχιστικά το παρελθόν των επιβατών αλλά και των μελών του πληρώματος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι δεν αναφέρθηκαν στην πιθανότητα μηχανικής βλάβης.

Επίσης είπαν ότι ερευνούν την πιθανότητα εις εκ των επιβατών να είχε εισπράξει αποζημίωση μαμούθ από ασφαλιστήριο ζωής, λίγο πριν την πτήση.

Τέλος διαψεύστηκαν οι πληροφορίες ότι πέντε επιβάτες είχαν κάνει check-in χωρίς να επιβιβαστούν.


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr