Τουρκία: Τραυματίες και συλλήψεις σε επεισόδια για τον θάνατο του 15χρονου διαδηλωτή από το Γκεζί

Στη Μερσίνη δύο γυναίκες δέχθηκαν νερό υπό πίεση από «αύρα» με τη μια να τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι

Ένα βράδυ που σε πολλούς θυμίζει όσα συνέβησαν τον περασμένο έτος στην πλατεία Γκεζί ήταν το βράδυ της Τρίτης σε πολλές πόλεις της Τουρκίας με αφορμή το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν αφού έμεινε 269 ημέρες σε κώμα αφού τραυματίστηκε από ρίψη δακρυγόνο στα επεισόδια του Ιουνίου.

)

Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους σε μια συμβολική κίνηση και ματωμένα καρβέλια ψωμιού.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν ακόμα και όπλα όπως το  FN-303, τα πυρομαχικά του οποίου έχουν χαρακτηριστεί «θανατηφόρα» σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Hürriyet που έφερε  στη δημοσιότητα τη σχετική φωτογραφία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan δύο γυναίκες τραυματίστηκαν Μερσίνη όταν δέχθηκαν νερό υπό πίεση από «αύρα» με τη μια να έχει υποστεί τραύμα στο κεφάλι και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Μόνο στη Μερσίνη η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις ενώ τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης, που αποτέλεσε το επίκεντρο των διαδηλώσεων ενώ στους δρόμους της Πόλης έκαναν την εμφάνιση τους και οχήματα εκτόξευσης νερού.

)

Αντίστοιχες διαδηλώσεις με έντονη αστυνομική παρουσία σημειώθηκαν στην Άγκυρα, τη Σμύρνη, την Αττάλεια και τη Μερσίνα σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr