Γαλλία: Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν εισέπραξε 100.000 ευρώ από την κυβέρνηση για εργασία μιας ημέρας

Ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε για μια ημέρα στο διπλωματικό σώμα προκειμένου να εισπράξει το 6ψήφιο μπόνους συνταξιοδότησης

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, εισέπραξε 100.000 ευρώ από την κυβέρνηση για εργασία μιας ημέρας την ώρα που ο  Φρανσουά Ολάντ διακηρρύσσει σε όλους τους τόνους την πρόθεσή του να προχωρήσει σε περικοπές.

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Telegraph ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας επέστρεψε τον περασμένο Σεπτέμβριο για μια ημέρα στο διπλωματικό σώμα - 20 χρόνια μετά την αποχώρησή του, το 1993, καθώς του έλειπε ένα 24ωρο για να συμπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την είσπραξη του εξαψήφιου επιδόματος.

Εκπρόσωπος του ντε Βιλπέν κάνει λόγο για «διοικητικό λάθος το οποίο ο κύριος ντε Βιλπέν έχει ήδη ζητήσει να διορθωθεί» αν και τα επίσημα έγγραφα αναφέρουν ότι ήταν ο ίδιος ο Γάλλος σοσιαλιστής που ζήτησε να επιστρέψει για μια ημέρα στην εργασία του. Πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας αναφέρουν, πάντως, ότι η απόφαση θα πρέπει να έχει την υπογραφή του σημερινού ΥΠΕΞ, Λοράν Φαμπιούς.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό και συνάμα προκλητικό είναι ότι ο ντε Βιλπέν το 2013 εισέπραξε 1,67 εκατομμύρια ευρώ από την εργασία του σε συμβουλευτική εταιρεία ενώ το 2012 το περιοδικό L’Express εκτιμούσε την προσωπική του περιουσία σε 4 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr