Μυστήριο Malaysia Airlines: Τελικά η τεχνολογία έχει όντως όρια...

Στο κενό όλες οι έρευνες

H εξαφάνιση του Boeing 777 αποτελεί όχι μόνο σπαζοκεφαλιά για τους ειδικούς που προσπαθούν να  διαλευκάνουν το μυστήριο αλλά εγείρει και το θέμα των ορίων της τεχνολογίας, σύμφωνα με την εφημερίδα "Wall Street Journal". Ακόμα κι αν η τεχνολογία εξελίσσεται και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια,  υπάρχουν φορές που δεν μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να  ρίξουν φως σε δυσεπίλυτα προβλήματα.

Πριν από έντεκα χρόνια, ένα Boeing απογειώθηκε από τη Λουάντα στην Αγκόλα. Επρόκειτο για ένα από τα εμπορικά αεροσκάφη το οποίο εξαφανίστηκε από προσώπου γης και δεν βρέθηκε ποτέ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Για την "Wall Street Journal", η εξαφάνιση αεροσκαφών δεν είναι κάτι το σύνηθες, δεν συμβαίνει συχνά. Είναι όμως ένα από τα αγαπημένα θέματα που πραγματεύονται τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Αεροσκάφη τα οποία χάνονται από τα ραντάρ και τα ίχνη τους δεν εντοπίζονται ποτέ, μυστηριώδεις υποθέσεις που εξάπτουν την φαντασία αλλά και το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Το 1979, ένα Boeing 707 με εξαμελές πλήρωμα χάθηκε κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό αφότου απογειώθηκε από το Τόκιο. Αλλά και μικρότερα αεροπλάνα εξακολουθούν να αγνοούνται και ποτέ δεν εντοπίστηκαν από τις αρχές.

Την μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροπλάνου 777 περιπλέκει και η σύγχυση που επικρατεί για τον αν υπάρχει ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Πρώτη η Interpol έσπευσε, χτες, να τονίσει πως κατά την γνώμη της, δεν υφίσταται θέμα τρομοκρατικής ενέργειας σε αντίθεση με τη CIA που αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Την ίδια ώρα, έχει αρχίσει η γκρίνια από το Βιετνάμ για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές της Μαλαισίας χειρίζονται την υπόθεση κι ότι οι πληροφορίες που προωθούν, έρχονται με το σταγονόμετρο. Ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας,  Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Boeing 777 επεκτάθηκαν τις τελευταίες ώρες στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών. Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Σε μία προσπάθεια να δώσει  εξηγήσεις στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους, η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της στροφής εν πτήση, πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr