Γερμανία: Οι ομοφυλόφιλοι θα υιοθετούν τα παιδιά των συντρόφων τους

Γερμανία: Οι ομοφυλόφιλοι θα υιοθετούν τα παιδιά των συντρόφων τους

Παρόλα αυτά, η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια παραμένει παράνομη στη χώρα

Γερμανία: Οι ομοφυλόφιλοι θα υιοθετούν τα παιδιά των συντρόφων τους
Μικρά, «διστακτικά» βήματα μπροστά κάνει η Γερμανία ως προς την αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων, την ώρα που, στην Ουγκάντα για παράδειγμα, η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται διά νόμου και στην Ελλάδα, η συζήτηση για τους γκέι -και- στην πολιτική ζωή του τόπου, παραμένει θέμα «ταμπού»...

Στο πλαίσιο αυτό, η γερμανική κυβέρνηση επικύρωσε σήμερα ένα νομοσχέδιο, βάσει του οποίου οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να υιοθετήσουν το ή τα παιδιά του συντρόφου τους.

Κλείσιμο
Παρόλα αυτά, η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια παραμένει παράνομη στη χώρα.

Το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια μιας απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης, της ανώτατης δικαστικής αρχής της χώρας, από τον Φεβρουάριο του 2013.

Στη Γερμανία δεν έχει νομιμοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων και, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα απαιτείτο μια τροποποίηση του Συντάγματος.

Από το 2001 ισχύει το καθεστώς «του συμβολαίου κοινής ζωής», το οποίο επιτρέπει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να επισημοποιούν τη σχέση τους.

Βάσει αυτού, απολαμβάνουν ίδια δικαιώματα με αυτά των ετεροφυλόφιλων παντρεμένων ζευγαριών, εκτός από αυτό της υιοθεσίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης