Μαλαισία: Πώς θα συνεχιστούν οι έρευνες αν τα συντρίμμια ανοιχτά της Αυστραλίας είναι από το χαμένο Boeing;

Μαλαισία: Πώς θα συνεχιστούν οι έρευνες αν τα συντρίμμια ανοιχτά της Αυστραλίας είναι από το χαμένο Boeing;

Προέχει να βρεθούν τα «μαύρα κουτιά» που θα δώσουν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα για την εξαφάνιση του αεροπλάνου

Μαλαισία: Πώς θα συνεχιστούν οι έρευνες αν τα συντρίμμια ανοιχτά της Αυστραλίας είναι από το χαμένο Boeing;

Μετά το θρίλερ των 12 ημερών με το αεροσκάφος των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου ενώ πετούσε προς το Πεκίνο, νέα στοιχεία φαίνεται να προκύπτουν για τον εντοπισμό του.

Έπειτα από την ανακοίνωση του Αυστραλού πρωθυπουργού ότι δορυφόρος εντόπισε ευμεγέθη αντικείμενα στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό, που ενδέχεται να σχετίζονται με τη μοιραία πτήση MH370, αναμένεται η έρευνα της περιοχής από πλοία και αεροσκάφη.

Κλείσιμο

Παρότι, ένα αμερικανικό και ένα αυστραλιανό αεροσκάφος που έσπευσαν στο σημείο δε βρήκαν τα αντικείμενα, αν τελικά εντοπιστούν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα των τοπικών αρχών; Αν ανήκουν, δε, στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών πως θα ενεργήσουν για την ανέλκυσή του;

Ο ειδικός αεροναυπηγικής, Μπιλ Γούαντοκ, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN σκιαγράφησε τα επόμενα βήματα που ακολουθήσουν.

Μόλις οι πιλότοι βρουν τα αντικείμενα θα πραγματοποιήσουν ρίψη σημαντήρα, στη συνέχεια θα στείλουν όλα τα δεδομένα και τις συντεταγμένες βοηθώντας τα πλοία να πλεύσουν στο σημείο.

«Η περιοχή είναι γνωστή για τους θυελλώδεις ανέμους και τα ψηλά κύματα που καλύπτουν τα συντρίμμια, ενώ τις επόμενες ημέρες προβλέπεται θύελλα που θα δυσχεράνει τις επιχειρήσεις», επισήμανε ο Γουάντοκ.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Αρχής Θαλάσσιας Προστασίας της Αυστραλίας, Τζον Γιανγκ, δήλωσε πως αν πράγματι πρόκειται για το μαλαισιανό αεροσκάφος τότε τμήμα του θα μεταφερθεί στη στεριά για περαιτέρω έρευνες, αν και τόνισε ότι στη θαλάσσια περιοχή συγκεντρώνονται συνήθως οικιακά λήμματα από ολόκληρο τον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέχει είναι ο εντοπισμός των «μαύρων κουτιών» άμεσα, καθώς μπορεί να έχουν αρκετή διάρκεια ζωής, αλλά όχι παντοτινή, όπως επισήμανε ο ειδικός Ντέιβιντ Σούσι.

Σύμφωνα με τον ειδικό, μάλιστα, εξαιρετικά δύσκολο έργο αποτελεί ο εντοπισμός τους, καθώς δεν έχουν υπερβολικά μεγάλο μέγεθος και βρίσκονται ανάμεσα στα συντρίμμια.

Εφόσον πάντως ερευνηθούν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα για την εξαφάνιση του αεροσκάφους, καθώς θα αποκαλύψουν τι συνέβη τις τελευταίες ώρες πριν η πτήση MH370 χαθεί για πάντα από τα ραντάρ.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης