Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Η πτήση MH370 «τερματίστηκε» στο νότιο Ινδικό Ωκεανό

Το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia κατέπεσε, είπε ο Νατζίμπ Ραζάκ - Κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτικότητα των συγγενών «τις δύσκολες αυτές στιγμές»

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines τερματίστηκε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στους συγγενείς των 239 επιβατών της πτήσης.

Με βάση νέα ανάλυση και καινούρια δεδομένα τα οποία ο κ. Ραζάκ δεν εξειδίκευσε, επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για την τύχη των 239 επιβαινόντων οι οποίοι από την 8η Μαρτίου μέχρι σήμερα θεωρούνταν αγνοούμενοι.

«Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω ότι η πτήση MH370 έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας έχοντας στα αριστερά του τον υπουργό Μεταφορών και Άμυνας Χισαμουντίν Χουσεϊν, ο οποίος είχε τον έλεγχο των ερευνών εκ μέρους της κυβέρνησης της Μαλαισίας.

Παράλληλα, μόλις έγινε γνωστή η τραγική κατάληξη της μοιραίας πτήσης, η κόρη του επικεφαλής του πληρώματος του αεροσκάφους, Μάιρα Νάρι, έγραψε στο Twitter: «Ο Θεός σε αγαπάει περισσότερο, μπαμπάκα. Ο Θεός τους αγαπάει περισσότερο».

Στο μεταξύ, η επιλογή της Malaysia Airlines να ενημερωθούν οι συγγενείς των αγνοουμένων μέσω sms θεωρήθηκε «εξαιρετικά απρόσωπη», ενώ ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σεβαστούν τις οικογένειες και να τους δώσουν «τον απαραίτητο χώρο που χρειάζονται τις δύσκολες αυτές στιγμές».

Παράλληλα, στο σημείο όπου φέρεται να έχουν εντοπιστεί τα αντικείμενα που σχετίζονται με το μοιραίο αεροσκάφος, προσεγγίζει το πλοίο HMAS Success του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας.



Ενώ η γαλλική εταιρία ερευνών BEA τονίζει πως εξαιτίας των εξαιρετικά διευρυμένων περιοχών, είναι απίθανο προς το παρόν να διεξαχθεί υποθαλάσσια αναζήτηση.

Όσο για τη μεταφορά των συγγενών των αγνοουμένων σύμφωνα με εκπρόσωπο της Malaysia Airlines, διευθετείται ακόμα το ζήτημα της πτήσης που θα τους δώσει τη δυνατότητα να μεταβούν στην Αυστραλία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το πλήρες κείμενο που εστάλη στις οικογένειες των αγνοουμένων, η Malaysia Airlines με λύπη ανακοινώνει ότι η πτήση MH370 κατέπεσε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό, έπειτα από ανάλυση των στοιχείων που παρείχαν οι δορυφόροι.

«Εκ μέρους της Malaysia Airlines και όλων των Μαλαισιανών, οι προσευχές μας πηγαίνουν σε όλους τους αγαπημένους των 226 επιβατών και των 13 φίλων και συναδέλφων μας σε αυτή την εξαιρετικά επώδυνη στιγμή. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν λόγια που εμείς ή οποιοσδήποτε μπορεί να πει ώστε να απαλύνει τον πόνο σας. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια και υποστήριξη, όπως κάναμε από τη στιγμή που η πτήση MH370 εξαφανίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Μαρτίου, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο», αναφέρει το κείμενο.

Επισήμανε, δε, πως η διεθνής έρευνα θα εξακολουθήσει, ενώ αναζητούνται απαντήσεις στα ερωτήματα που παραμένουν, όπως αναφέρει η εταιρία.

«Παράλληλα με την έρευνα της MH370, διεξάγεται έρευνα, η οποία ελπίζουμε ότι θα δώσει απαντήσεις. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι η Malaysia Airlines θα συνεχίσει να σας υποστηρίζει κατά τη διάρκεια των δύσκολων εβδομάδων και μηνών που έρχονται. Για μία ακόμη φορά στέλνουμε τις ειλικρινείς σκέψεις, προσευχές και συλλυπητήρια σε όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγωδία», ολοκληρώνει το κείμενο.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr