Συγγενείς επιβατών: Η Malaysian κάνει ανακοινώσεις του κώλ... για το Boeing 777

Συγγενείς επιβατών: Η Malaysian κάνει ανακοινώσεις του κώλ... για το Boeing 777

Τι συνέβη σήμερα στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των συγγενών

Συγγενείς επιβατών: Η Malaysian κάνει ανακοινώσεις του κώλ... για το Boeing 777
Η οργή έχει πλημμυρίσει τους συγγενείς των επιβατών της μοιραίας πτήσης ΜΗ370, καθώς θεωρούν απαράδεκτη τη στάση της Malaysia Airlines από τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν βρεθεί ούτε οι άνθρωποί τους, ούτε συντρίμμια του χαμένου Boeing δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Απογοητευμένοι, κουρασμένοι και απεγνωσμένοι εμφανίστηκαν και κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στο Πεκίνο, ενώ δεν δίστασαν να κατηγορήσουν το διευθυντή των Malaysian, Ahmad Jauhari Yahya, ότι κάνει δηλώσεις «του κώλ…».

Την σκληρή έκφραση χρησιμοποίησε ένας συγγενή, αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων, που δεν δίστασαν να επιτεθούν με δηλητηριώδεις και σαρκαστικές ερωτήσεις στην εταιρεία και τις μαλαισιανές αρχές, για το γεγονός ότι χωρίς στοιχεία ανακοινώνουν ότι έπεσε το αεροπλάνο και δεν υπάρχουν επιζώντες.

Κλείσιμο
Οι συγγενείς των 239 επιβατών συνάντησαν και τον πρέσβη της Μαλαισίας στο Πεκίνο, Iskandar Sarudin, σε μια μαραθώνια συζήτηση που διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες. Οι συγγενείς των επιβαινόντων στην πτήση MH370 αναρωτήθηκαν για την ξαφνική απομάκρυνση του προσωπικού που είχε κινητοποιήσει η Malaysia Airlines για να τους υποστηρίζει εδώ και δυόμιση εβδομάδες, ενώ για ακόμη μια φορά αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την επίσημη εκδοχή για την τύχη του αεροσκάφους, όπως αυτή τους ανακοινώθηκε. Ωστόσο, ο Sarudin τους απάντησε ότι το προσωπικό απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο διότι «τα συναισθήματα είχαν φτάσει στο αποκορύφωμα» μετά την ανακοίνωση τη Δευτέρα από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ότι το Μπόινγκ κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Μάλιστα, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα άρχισαν να φωνάζουν: «Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του αεροπλάνου, οπότε γιατί βιαστήκατε να συμπεράνετε ότι έπεσε (στη θάλασσα);», ενώ ένας άλλος άντρας πρόσθεσε: «Ζητάμε να αποσύρετε την ανακοίνωση αυτή».

Οι συγγενείς ξέσπασαν για ακόμη μια φορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί από δορυφόρους: «Δεν έχετε τίποτε άλλο να μας δείξετε εκτός από αυτά τα σκουπίδια;», είπε χλευαστικά ένας άνδρας, «έχετε καμία άλλη πληροφορία, εκτός από αυτές τις αιματοβαμμένες σελίδες;» είπε κάποιος άλλος.

Πολλοί συγγενείς συνεχίζουν να πιστεύουν πως υπάρχει συνωμοσία πίσω από την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ενώ το γεγονός πως δεν υπάρχουν πτώματα, κάνει μερικούς να πιστεύουν πως ίσως οι αγαπημένοι τους να είναι κάπου -ακόμη- ζωντανοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση ενός αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, ότι δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο, μεταξύ αυτών και το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να έχει υποστεί αεροπειρατεία. Στο εν λόγω σχόλιο, η συγγενής ενός αγνοούμενου είπε: «Αν δεν έχετε αποκλείσει κανένα, σενάριο, τότε υπάρχει πιθανότητα οι συγγενείς μας να μην είναι νεκροί, σωστά;» διερωτήθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης