Malaysia: Δεκάδες «αντικείμενα διαφόρων χρωμάτων» - Συντρίμμια από την πτήση 370;

Malaysia: Δεκάδες «αντικείμενα διαφόρων χρωμάτων» - Συντρίμμια από την πτήση 370;

Εγγύτερα στην Αυστραλία μετατοπίζονται οι έρευνες - Τι εντόπισαν πέντε από τα δέκα αεροσκάφη που ερευνούν

Malaysia: Δεκάδες «αντικείμενα διαφόρων χρωμάτων» - Συντρίμμια από την πτήση 370;

Τη στιγμή που πέντε αεροσκάφη της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας «είδαν» αντικείμενα «διαφόρων χρωμάτων» κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την αναζήτηση των συντριμμιών του μοιραίου Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, οι έρευνες μετατοπίζονται σε νέο σημείο του Ινδικού Ωκεανού.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, η περιοχή αναζήτησης μετατοπίστηκε κατά 1.100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της προηγούμενης καθώς «υπάρχουν πιο αξιόπιστα στοιχεία».

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald η αλλαγή στην περιοχή ερευνών αποφασίστηκε έπειτα από αναλύσεις δεδομένων από τα ραντάρ τα οποία κατέγραψαν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines πετούσε με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, επομένως σημαίνει ότι κατανάλωσε τα καύσιμά του πολύ πιο σύντομα.

Αυστραλιανή Αρχή για τη Θαλάσσια Ασφάλεια, λοιπόν, κρίνει ότι το αεροσκάφος δεν έφτασε τόσο χαμηλά στον Ινδικό Ωκεανό, όπως πίστευαν νωρίτερα.

«Η Αυστραλιανή Αρχή για τη Θαλάσσια Ασφάλεια μελέτησε τα στοιχεία και κατέληξε στο πιο πιθανό σημείο όπου μπορεί τα συντρίμμια να βρίσκονται», αναφέρει ανακοίνωση της αυστραλιανής υπηρεσίας, η οποία βασίζεται, όπως επισημαίνεται, σε συνεχείς αναλύσεις δεδομένων από τα ραντάρ που καταγράφηκαν ανάμεσα στη Θάλασσα της Νοτίου Κίνας και τα Στενά της Μάλακκα, πριν χάσει επαφή με τα ραντάρ το αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, η νέα περιοχή ερευνών υπολογίζεται ότι είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη η οποία κυμαινόταν στα 78.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την αυστραλιανή αρχή η νέα περιοχή ερευνών υπολογίζεται στα 319.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και γύρω στα 1.850 χιλιόμετρα δυτικά από το Περθ της Αυστραλίας.

Στο σημείο πρόκειται να επιχειρήσουν δέκα αεροσκάφη και έξι πλοία, εκ των οποίων δύο αυστραλιανά P3 Orions της πολεμικής αεροπορίας, ένα ιαπωνικό αεροσκάφος της ακτοφυλακής, ένα ιαπωνικό P3 Orion, ένα κορεατικό P3 Orion, ένα κορεατικό C130 Hercules, ένα P3 Orion της Νέας Ζηλανδίας, ένα κινεζικό Ilyushin IL-76, ένα αμερικανικό P8 Poseidon.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η Αυστραλιανή Αρχή για τη Θαλάσσια Ασφάλεια σε ανακοίνωσή της εντοπίστηκαν αντικείμενα «διαφόρων χρωμάτων» τα οποία βέβαια «δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν στην πτήση MH370 μέχρι να εντοπιστούν και να τα συλλέξουν τα πλοία».

Το αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας P3 Orion ανέφερε πως «είδε» αριθμό αντικειμένων χρώματος λευκού ή ανοιχτής απόχρωσης καθώς και ένας σημαντήρας.

Την ίδια στιγμή, αντίστοιχο αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας της Αυστραλίας «είδε» δύο επιπλέον αντικείμενα χρώματος γκρι ή μπλε να επιπλέουν στον ωκεανό.

Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Αυστραλιανής Αεροπορίας εντόπισε διάφορα αντικείμενα σε απόσταση 546 χιλιομέτρων από τα υπόλοιπα ευρήματα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο σημείο πρόκειται να πλεύσει το κινεζικό πλοίο Haixun 01, αύριο Σάββατο προς αναζήτηση των αντικειμένων που «είδαν» τα αεροσκάφη.

Παράλληλα, στην αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών προστίθεται η υπόθεση μίας βρετανικής δικηγορικής εταιρίας, η οποία υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε δολιοφθορά ή εσκεμμένη μετατόπιση του αεροπλάνου, αλλά μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με την Stewarts Law, λοιπόν, το αεροπλάνο είναι πιθανότερο να συνετρίβη έπειτα από φωτιά ή βλάβη στο σύστημα παροχής οξυγόνου που οδήγησε στην ξαφνική αποσυμπίεση με αποτέλεσμα να καταπέσει στον ωκεανό, παρασύροντας στον υγρό θάνατο του 239 επιβαίνοντες.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης