Γουινέα: Τρόμος από τον Έμπολα που «εισέβαλε» και στην πρωτεύουσα της χώρας

4 κρούσματα στο Κόνακρι - Μέχρι στιγμής 63 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας από κάποιον που προσβάλλεται από τον ιό αγγίζει το 90%

Οι Υγειονομικές Αρχές της Γουινέας επιβεβαίωσαν σήμερα (28/3) οτι ο θανατηφόρος ιός Έμπολα έχει «εισβάλει» πλέον και στην πρωτεύουσα της χώρας Κόνακρι, η οποία αριθμεί 3 εκατ. κατοίκους.

Ο υπουργός Υγείας Ρεμί Λαμά και ο δόκτωρ Σακόμπα Κειτά, διευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας ανακοίνωσαν και επίσημα ότι  η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού ξέφυγε από τις αγροτικές περιοχές και επεκτάθηκε σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο κ. Λαμά είπε ότι ο ιός μεταδόθηκε κατά πάσα πιθανότητα από έναν ηλικιωμένο ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας μετά από μια επίσκεψή του στο Ντινγκουιραγιέ, στην κεντρική Γουινέα. Η περιοχή αυτή απέχει πολύ από τα νοτιοανατολικά όπου είχαν καταγραφεί μέχρι σήμερα όλα τα θύματα.

Οι τέσσερις από τους αδελφούς του ηλικιωμένου άνδρα, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του στην πόλη Νταμπολά, εμφάνισαν επίσης συμπτώματα και από τις εξετάσεις που τους έγιναν όταν επέστρεψαν στο Κόνακρι διαπιστώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον Έμπολα.

Μέχρι στιγμής 63 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ το ποσοστό θνησιμότητας από κάποιον που προσβάλλεται από τον ιό, αγγίζει το 90%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr