Γουινέα: «Συναγερμός» για τον ιό Έμπολα

Προληπτικές εξετάσεις από το Ινστιτούτο Παστέρ με απώτερο σκοπό να μην εξαπλωθεί η ασθένεια έξω από τη χώρα

Ιατρική ομάδα του Ινστιτούτου Παστέρ, αποτελούμενη από Γάλλους επιστήμονες, επισκέφθηκε το Σάββατο το αεροδρόμιο του Κονακρί στη Γουινέα προκειμένου να εξετάσει επιβάτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι φορείς του ιού Έμπολα.

Στόχος των εξετάσεων ήταν «η ελαχιστοποίηση του κινδύνου», εξαιτίας της έξαρσης του ιού στη Δυτική Αφρική, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Marisol Touraine, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ήταν απλά για προληπτικούς λόγους.

«Ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του ιού είναι να αποτραπεί η εξάπλωσή του», δήλωσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι «δεν βρέθηκε ασθενής-φορέας του ιού Έμπολα σήμερα».

Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας είχε στείλει συστάσεις στις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να ενημερώνουν τους ταξιδιώτες για τα εξής: «Συνιστάται στους ταξιδιώτες να μην επισκέπτονται δασικές περιοχές. Επιπλέον, ένας ταξιδιώτης που επιστρέφει από περιοχή στην οποία υπάρχουν κρούσματα του ιού Έμπολα και έχει υψηλό πυρετό -ακόμα και τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψή του στην περιοχή αυτή- θα πρέπει να επισκεφθεί γιατρό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr