Καζάνι που βράζει η ανατολική Ουκρανία

Καζάνι που βράζει η ανατολική Ουκρανία

Φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια στο Χάρκοβο, στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ - Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας

Καζάνι που βράζει η ανατολική Ουκρανία
Καζάνι που βράζει θυμίζει εκ νέου η ανατολική Ουκρανία μετά τα όσα συνέβησαν σε δύο μεγάλες πόλεις την Κυριακή με ρωσόφιλους διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία, να καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια και να υψώνουν  τη ρωσική σημαία επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επανένωσης με τη Ρωσία, όπως συνέβη, δηλαδή, με την Κριμαία.

Κλείσιμο


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στη Λιθουανία προκειμένου να παραμείνει στο Κίεβο και να χειριστεί την κατάσταση, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου.

Ο Τουρτσίνοφ, που είναι επίσης και πρόεδρος του κοινοβουλίου, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα του κυβερνείου στην πόλη Ντονέτσκ, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, με ορισμένους να κατεβάζουν την ουκρανική σημαία που κυμάτιζε στο δεκαώροφο κτίριο και να υψώνουν στη θέση της τη ρωσική. 

Κάτι αντίστοιχο συνέβη στην πόλη Λουγκάνσκ όπου φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν επίσης την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) αφού οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τους απωθήσουν αν και προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Στο Χάρκοβο, τέλος, περίπου 1.500 διαδηλωτές κινήθηκαν προς το αρχηγείο της περιφερειακής διοίκησης με μια ομάδα - παρά την έντονη παρουσία αστυνομικών - να εισβάλει στο κτίριο και να το καταλαμβάνει απαντώντας στα συνθήματα των διαδηλωτών «να στηρίξουμε το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ τα κυβερνητικά κτίρια των οποίων έχουν καταληφθεί».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης