Boeing Malaysia: Βρετανικό πλοίο στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα σήματα

Boeing Malaysia: Βρετανικό πλοίο στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα σήματα

Η αγωνία κορυφώνεται για το εξαφανισμένο αεροσκάφος, καθώς τα ηχητικά σήματα που ίσως εκπέμπονται από το μαύρο κουτί εντοπίστηκαν λίγο πριν αδειάσουν οι μπαταρίες του

Boeing Malaysia: Βρετανικό πλοίο στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα σήματα
Το εξειδικευμένο στις έρευνες για μαύρα κουτιά πλοίο του βρετανικού ναυτικού έφτασε τη Δευτέρα στο σημείο όπου εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο τα ηχητικά σήματα, που θα μπορούσαν να εκπέμπονται από το μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines.

Πρόκειται πλέον για έναν αγώνα δρόμου, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι μπαταρίες του μαύρου κουτιού θα πρέπει να εκπνεύσουν από στιγμή σε στιγμή, ενώ συμπληρώνεται πλέον ένας μήνας από την εξαφάνιση του αεροπλάνου με τους 239 επιβάτες.

Κλείσιμο
 Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα οι Αυστραλιανές αρχές που συντονίζουν πλέον τις έρευνες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο χάρτη που δείχνει τα σημεία όπου έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες τα τελευταία 24ωρα.

 Πλοία διαφόρων χωρών που συμμετέχουν εδώ και ένα μήνα στις έρευνες για το εξαφανισμένο αεροσκάφος από τη Μαλαισία πλέουν επίσης προς το σημείο στο νότιο Ινδικό, όπου το σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν οι ηχητικοί παλμοί, σε συχνότητα που θα μπορούσε να εκπέμψει και το  μαύρο κουτί του Boeing. Στην περιοχή επικεντρώνουν τις έρευνές τους και τα αεροσκάφη που επίσης παίρνουν μέρος στη γιγαντιαία επιχείρηση.

Οι ελπίδες των ερευνητών αλλά και των συγγενών των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους αναπτερώθηκαν από την αναφορά κινεζικού πλοίου πως εντόπισε παλμούς σε συχνότητα αντίστοιχη με αυτή που θα μπορούσε να εκπέμπει ακόμα το μαύρο κουτί. Καθώς σήμερα Δευτέρα συμπληρώνονται 30 μέρες από την εξαφάνιση του Boeing των Malaysia Airlines, εκπνέει και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του μαύρου κουτιού. Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν πως και μετά τις 30 μέρες αυτό συνεχίζει για λίγο να εκπέμπει, σαφώς πιο αδύναμο σήμα πάντως.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης