Μόνο 1 στους 6 Αμερικανούς ξέρει πού βρίσκεται η Ουκρανία

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί μας εκπλήσσουν δυσάρεστα με τις γνώσεις τους στη γεωγραφία – ή μάλλον, με την απουσία αυτών… Τώρα ήταν η σειρά της Ουκρανίας να τους δυσκολέψει, καθώς μόλις ένας στους έξι κατόρθωσε να την τοποθετήσει σωστά στο χάρτη. 

Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Ουκρανία πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια ειδησεογραφία το τελευταίο διάστημα, ενώ η κατάσταση στη χώρα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο «ψυχρό πόλεμο» το λιγότερο, δεν απασχόλησε αρκετά τους Αμερικανούς, ώστε, ακόμα κι αν δεν ήξεραν, να ψάξουν και να μάθουν για τη χώρα αυτή. 

Μόνο ο ένας στους έξι απάντησε σωστά στην ερώτηση «Δείξε μας πού είναι η Ουκρανία στο χάρτη». Οι περισσότεροι είχαν υπ’ όψιν τους ότι βρίσκεται κάπου μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, αλλά ο μέσος άνθρωπος που απάντησε στην ερώτηση της εφημερίδας «Washigton Post», την τοποθέτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 1.800 μίλια μακριά – από την Πορτογαλία ως  το Καζακστάν, ενώ το ποσοστό αυτών που την «μετακόμισαν» στη Μέση Ανατολή (προφανώς, ως ένα είδος… «συνήθους υπόπτου») δεν ήταν αμελητέο.

Σε κάθε περίπτωση, οι Αμερικανοί που δεν είχαν ιδέα πού βρίσκεται η Ουκρανία ήταν εκείνοι που υποστήριξαν με το μεγαλύτερο σθένος πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να επέμβουν στρατιωτικά στη χώρα…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr