Βουδαπέστη: Έτοιμη να παραδώσει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Βουδαπέστη: Έτοιμη να παραδώσει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να μεταφέρει φυσικό αέριο στη γειτονική Ουκρανία και οι τεχνικές προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει η απαραίτητη αντιστροφή της ροής των αγωγών υφίστανται ήδη

Βουδαπέστη: Έτοιμη να παραδώσει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ουκρανία
Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να μεταφέρει φυσικό αέριο στη γειτονική Ουκρανία και οι τεχνικές προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει η απαραίτητη αντιστροφή της ροής των αγωγών υφίστανται ήδη, δήλωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γιάνος Μαρτόνι μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της ουκρανικής κυβέρνησης Ντανίνο Λουμπκίφσκι.

Το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου που εισάγει η Ουγγαρία προέρχεται από τη Ρωσία, μέσω ενός αγωγού που περνά από την Ουκρανία.

Κλείσιμο
Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MTI μετέδωσε ότι ο Μαρτόνι, κατά τη συνάντησή του στη Βουδαπέστη με τον Λουμπκίφσκι, είπε ότι η Ουγγαρία στηρίζει σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα της γειτονικής της χώρας και πιστεύει ότι η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία ήταν παράνομη.

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Ρόιτερς, η εταιρεία FGSZ Zrt που διαχειρίζεται το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου ανέφερε ότι η Ουγγαρία θα μπορούσε να μεταβιβάζει στην Ουκρανία 16,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου σε καθημερινή βάση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης