Ουκρανία: Αναστολή αποπληρωμής χρεών για το ρωσικό φυσικό αέριο

Ουκρανία: Αναστολή αποπληρωμής χρεών για το ρωσικό φυσικό αέριο

Η εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz ανέστειλε την αποπληρωμή των οφειλών της για το ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την τιμή πώλησής του

Ουκρανία: Αναστολή αποπληρωμής χρεών για το ρωσικό φυσικό αέριο
Η κρατική ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Naftogaz ανέστειλε την αποπληρωμή των χρεών της για το ρωσικό φυσικό αέριο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την τιμή πώλησής του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Αντρίι Κομπόλεβ.

Η Ρωσία που τον τελευταίο μήνα έχει αυξήσει την τιμή διάθεσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία δύο φορές, ενώ απειλεί ότι θα διακόψει την παροχή του στην Ευρώπη, υποστηρίζει ότι η Ουκρανία οφείλει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στη Μόσχα και ότι το Κίεβο απέτυχε να αποπληρώσει το χρέος εγκαίρως.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας, Gazprom, αύξησε την τιμή διάθεσης του φυσικού αερίου για τους Ουκρανούς καταναλωτές στα 485 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα λέγοντας ότι το Κίεβο δεν δικαιούται πλέον έκπτωση.

«Το ζήτημα αποπληρωμής του χρέους συνδέεται άμεσα με την διατήρηση των τιμών του φυσικού αερίου στο επίπεδο του πρώτου τριμήνου», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Zerkalo Nedely ο Κομπόλεβ αναφερόμενος στην αρχική τιμή των 268 δολαρίων ανά 1000 κυβικά μέτρα.

Όπως είπε, δεν υπάρχει λόγος να αναθεωρηθεί η τιμή καθώς κρίνεται πως η τιμή στα 500 δολάρια είναι «αδικαιολόγητη και απαράδεκτη», επομένως ανεστάλησαν οι πληρωμές για όσο χρόνο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την τιμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης