Πούτιν και Μεντβέντεφ τριπλασίασαν τους μισθούς τους

Κατά το... «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» ο Ρώσος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός αποφάσισαν να δώσουν αύξηση στους εαυτούς τους - Η «δικαιολογία» είναι πως η αύξηση θα γίνει για να εξισορροπηθούν οι μισθοί τους με των υπολοίπων αξιωματούχων

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές περισσότερα χρήματα θα παίρνουν μηνιαίως ο Ρώσος πρόεδρος και ο Ρώσος πρωθυπουργός, σύμφωνα με διάταγμα του Κρεμλίνου που ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η απόφαση βέβαια πάρθηκε από... τους ίδιους: Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποφάσισαν να πορβούν στην αύξηση - που για την ακρίβεια είναι 2,65 όπως διευκρινίζεται στο διάταγμα, για επέλθει ισορροπία μεταξύ της μισθοδοσίας των Ρώσων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τα έσοδα των πολιτικών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν από τους ηγέτες που παρουσίαζαν το μικρότερο εισόδημα, με τα ετήσια έσοδά του να φτάνουν στις 74.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον Γραμματέα Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, «ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ δεν έχουν λάβει τις αυξήσεις στους μισθούς τους που έχουν δοθεί στους δημοσίους υπαλλήλους, στο διοικητικό προσωπικό του Κρεμλίνου και στην κυβέρνηση» και πρόκειται με την αύξηση αυτή να γίνει απλώς μια «αναπροσαρμογή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr