ΕΕ: Πιθανή η διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής για νέες κυρώσεις στη Μόσχα

«Αν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα μια σύνοδος των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία μπορεί να υιοθετήσει νέες κυρώσεις» δήλωσε ο Φαμπιούς


Σύνοδο Κορυφής για την κατάσταση στην Ουκρανία και την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ενδέχεται να συγκαλέσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.

«Αν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα μια σύνοδος των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία μπορεί να υιοθετήσει νέες κυρώσεις», δήλωσε ο Φαμπιούς σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που γίνεται στο Λουξεμβούργο για την κρίση στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ενέκρινε τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους ενός δισ. ευρώ καθώς και την επιβολή νέων κυρώσεων.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε τη Δευτέρα εγγύηση δανειακών πιστώσεων προς την Ουκρανία ύψους ενός δισ. Δολαρίων, μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του Ολεξάντρ Σλάπακ,  στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr