Λαβρόφ προς Σταϊνμάγερ: Το Κίεβο να μην χρησιμοποιήσει στρατό στην ανατολική Ουκρανία

Λαβρόφ και Σταϊνμάγερ συμφώνησαν πως οΟΑΣΕ πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις προσπάθειες να κατευναστεί η ένταση στην Ουκρανία

Να σταματήσει η βία στην Ουκρανία από όλες τις πλευρές, ζήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ από τον  Γερμανό ομόλογό του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο Λαβρόφ τόνισε, ωστόσο, ότι πρωτίστως πρέπει να σταματήσει η χρήση του ουκρανικού στρατού και των ένοπλων ριζοσπαστών εθνικιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Στη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ακόμη ότι Λαβρόφ και Σταϊνμάγερ συμφώνησαν πως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις προσπάθειες να κατευναστεί η ένταση στην Ουκρανία.

Πάντως, νωρίτερα την Παρασκευή, ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν το λεωφορείο που μετέφερε τους διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού ΟΑΣΕ στην πόλη Σλαβιάνσκ.

Η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται επτά εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ και πέντε μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κρατείται στο κτίριο της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας (SBU) στη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr