Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Λαφρόφ - Σταινμάγερ

Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Λαφρόφ - Σταινμάγερ

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Γερμανίας συνομίλησαν σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα

Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Λαφρόφ - Σταινμάγερ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Γερμανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για τους τρόπους αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία και τους τρόπους σταθεροποίησης της κατάστασης.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Λαβρόφ τόνισε πως εργάζεται ώστε να επιλύσει το ζήτημα με την κράτηση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στο Σλαβιάνσκ, αλλά πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να αποτρέψει την παρουσία μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη από την ανατολική Ουκρανία, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Αργότερα, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως ο Λαβρόφ προσέφερε τη βοήθειά του στις προσπάθειες για την απελευθέρωση παρατηρητών του ΟΑΣΕ.
«Καλωσορίζω το γεγονός ότι και οι τρεις υποσχέθηκαν τη βοήθειά τους», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τον Λαβρόφ, με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, και με τον Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ της Ελβετίας που ασκεί την προεδρία του ΟΑΣΕ.

Την ίδια στιγμή, η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, δήλωσε πως μία ημέρα μετά τις εκλογές της 25ης Μαίου, η χώρα «πρέπει να είναι ισχυρή και πρέπει να αποκρούσει τον εισβολέα, ώστε να μην σκεφτεί άλλα τέτοια πλάνα εισβολής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης