Νέες καταλήψεις κτηρίων στην ανατολική Ουκρανία

Νέες καταλήψεις κτηρίων στην ανατολική Ουκρανία

Φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν σήμερα την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Χορλίβκα της ανατολικής Ουκρανίας

Νέες καταλήψεις κτηρίων στην ανατολική Ουκρανία
Επεκτείνονται οι καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων από ρωσόφωνους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία με ένοπλους φιλορώσους να καταλαβάνουν σήμερα το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης και το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Χορλίβκα. Την ίδια ώρα, ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος του Σλαβιάσνκ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της απελευθέρωσης των επτά στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ που κρατούνται όμηροι από φιλορώσους.

Όπως μετέδωσαν τα ουκρανικά ΜΜΕ, φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν σήμερα την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Χορλίβκα της ανατολικής Ουκρανίας. Nωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τουλάχιστον 100 φιλορώσοι αυτονομιστές επιτέθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Χορλίβκα. Σε βίντεο που μεταδόθηκαν από την ουκρανική τηλεόραση, οι εικόνες δείχνουν να δέχονται τις πρώτες βοήθειες σε ασθενοφόρο άνθρωποι που τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης αυτής εναντίον του κεντρικού κτιρίου της αστυνομίας στην πόλη της περιοχής του Ντονέτσκ, που αριθμεί περίπου 300.000 κατοίκους.

Κλείσιμο
Κι ενώ συνεχίζεται το θρίλερ της ομηρείας των επτά παρατηρητών του ΟΑΣΕ από φιλορώσους ενόπλους στο Σλαβιάνσκ, ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι οι ξένοι αξιωματούχοι «θα μπορέσουν να απελευθερωθούν σύντομα». Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα "Bild", o Β. Πονομάριεφ υποστήριξε πως θα μπορέσει σύντομα να υπάρξει απελευθέρωση και μάλιστα χωρίς ανταλλαγή κρατουμένων. Υπενθυμίζεται ότι, οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν θέσει ως όρο για την απελευθέρωση των παρατηρητών την απελευθέρωση συντρόφων τους.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που πήρε πρώτη φορά θέση για το θέμα, εξέφρασε την «ελπίδα» του να επιλυθεί γρήγορα το ζήτημα και να φύγουν ελεύθεροι από την περιοχή οι παρατηρητές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης