Boeing Malaysia: Ψάχνουν ξανά στον Κόλπο της Βεγγάλης

Boeing Malaysia: Ψάχνουν ξανά στον Κόλπο της Βεγγάλης

Στρατιωτικά πλοία του Μπαγκλαντές ερευνούν εκ νέου την περιοχή, μετά από αναφορά εταιρίας πως εντόπισε αντικείμενα, που θα μπορούσαν να προέρχονται από το εξαφανισμένο από τις 8 Μαρτίου αεροπλάνο

Boeing Malaysia: Ψάχνουν ξανά στον Κόλπο της Βεγγάλης
Δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού του Μπαγκλαντές έχουν ήδη αρχίσει έρευνες στον Κόλπο της Βεγγάλης, μετά από αναφορές αυστραλιανής εταιρίας πως εντόπισε αντικείμενα που θα μπορούσαν να ανήκουν στο εξαφανισμένο από τις 8 Μαρτίου Boeing των Malaysia Airlines. 

Προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάτι από τις έρευνες αυτές - όπως δεν έχει προκύψει το παραμικρό από τη στιγμή που ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση σε παγκόσμια κλίμακα για την ανεύρεση του αεροπλάνου, που χάθηκε πάνω από τα στενά της Μαλαισίας, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες. 

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής των ερευνών για το Μπαγκλαντές, διοικητής Ρασντ Αλί, δήλωσε στο CNN: «Δεν έχουμε εντοπίσει τίποτα, αλλά θα εξαντλήσουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες». 

Οι Αυστραλοί που κρατούν τα ηνία της γενικότερης έρευνας για το Boeing θεωρούν απίθανο τα όποια αντικείμενα εντοπίστηκαν στον Κόλπο της Βεγγάλης να ανήκουν στο αεροπλάνο, αλλά οι Μαλαισιανές αρχές πιστεύουν πως αξίζει να ερευνηθεί και αυτή η πληροφορία: «Σκεφτόμαστε να στείλουμε ένα πλοίο, αν και το θεωρούμε πολύ απίθανο να είναι εκεί το αεροπλάνο», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας. «Αλλά κάνοντας κάτι τέτοιο, αποσπώμαστε από την κύρια περιοχή ερευνών, που εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως είναι ο Νότιος Ινδικός», συμπλήρωσε.

Πως το αεροπλάνο βρίσκεται κάπου στο Νότιο Ινδικό επανέλαβε και ο επικεφαλής των ερευνών εκ μέρους της Αυστραλίας, Άνγκους Χιούστον «Μπορεί να μας πάρει οκτώ, ίσως και δώδεκα μήνες, αλλά το αεροπλάνο είναι κάπου στην περιοχή και θα βρεθεί». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης