Οδησσός: Απελευθερώθηκαν 67 κρατούμενοι μετά τη φωτιά

Πλήθος είχε συγκεντρωθείο έξω από το αστυνομικό τμήμα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι όσοι είχαν συλληφθεί από την αστυνομία την Παρασκευή, όταν φωτιά στο κτήριο των συνδικάτων προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων

Ελεύθερους άφησαν τελικά οι αρχές της Οδησσού το απόγευμα της Κυριακής 67 από τους Ρωσόφωνους που κρατούνταν, μετά το μακελειό στο κτήριο των συνδικάτων.

Οι αρχές είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις περισσοτέρων από 150 φιλορώσων αυτονομιστών, την ώρα που οι φλόγες στο κτήριο είχαν κάψει ζωντανούς τουλάχιστον 36 συντρόφους τους. 



Οι εκατοντάδες διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το στυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, μόλις είδαν τους συντρόφους τους. 



Νωρίτερα, είχαν επιτεθεί εναντίον του αστυνομικού τμήματος σπάζοντας την πόρτα του και παράθυρα.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι «το πλήθος στέκεται απλά έξω από το αστυνομικό τμήμα και φωνάζει συνθήματα για την απελευθέρωση των κρατουμένων».

Ο ίδιος είπε ότι περίπου 170 άνθρωποι είχαν αρχικά συλληφθεί αφότου οι φιλορώσοι είχαν συγκρουστεί με τους υποστηρικτές της ενότητας στην Ουκρανία την Παρασκευή, ωστόσο έκτοτε περίπου 50 είχαν αποφυλακισθεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr