Αυστραλία: Θα διαθέσουν 84 εκατ. δολάρια στην έρευνα για το Boeing!

Αυστραλία: Θα διαθέσουν 84 εκατ. δολάρια στην έρευνα για το Boeing!

Ειδικό κονδύλι στον προϋπολογισμό της χώρας για τις έρευνες που αναμένεται να διαρκέσουν ακόμα από 8 έως 12 μήνες

Αυστραλία: Θα διαθέσουν 84 εκατ. δολάρια στην έρευνα για το Boeing!
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι στην έρευνα για το Boing των Malaysia Airlines θα διατεθούν 84 εκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια (90 εκατ. δολάρια Αυστραλίας) κατά το επόμενο έτος.

Η Αυστραλία ηγείται της έρευνας για το εξαφανισμένο από τις 8 Μαρτίου αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση MΗ370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες. Μετά από ένα μήνα περίπου άκαρπων ερευνών, οι αρχές από τις περισσότερες από δέκα χώρες που συμμετείχαν τότε στην επιχείρηση εστίασαν το επίκεντρο στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, στα ανοιχτά της Αυστραλίας. Από τότε στήθηκε επιχειρησιακό κέντρο με επικεφαλής τη χώρα αυτή, που έχει διαθέσει εκτός από ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά αεροσκάφη, πλοία, αυτοκινούμενα υποβρύχια και άλλο εξοπλισμό, χωρίς όμως αποτέλεσμα έως σήμερα. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Αυστραλίας που κυκλοφόρησε την Τρίτη, προβλέπονται κονδύλια για την έρευνα για το αεροπλάνο ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, δηλαδή περίπου 84 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

«Το πραγματικό κόστος θα εξαρτηθεί από έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της έκβασης των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων για παροχή ειδικευμένων υπηρεσιών, το χρόνο της έρευνας και την έκταση των συνεισφορών από άλλες χώρες», αναφέρεται στον προϋπολογισμό. 

Πλέον η επιχείρηση για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου αεροπλάνου μπαίνει σε διαφορετική φάση, κατά την οποία υποβρύχια σκάφη με εξοπλισμό σόναρ θα «σκανάρουν» μια απέραντη έκταση του θαλάσσιου βυθού ψάχνοντας για τα συντρίμμια. Η φάση αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και θα συνεχίσει για οκτώ έως 12 μήνες ακόμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης