Νταβούτογλου υπέρ Ερντογάν: Ο πρωθυπουργός είναι πάντα κοντά στο λαό του

Νταβούτογλου υπέρ Ερντογάν: Ο πρωθυπουργός είναι πάντα κοντά στο λαό του

Τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας μετά την τραγωδία με τους 284 νεκρούς ανθρακωρύχους

Νταβούτογλου υπέρ Ερντογάν: Ο πρωθυπουργός είναι πάντα κοντά στο λαό του

Δεν είναι αρκετός ο πόνος που έχει προκαλέσει ο θάνατος 284 ανθρακωρύχων στην Τουρκία, η απαράδεκτη στάση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έρχεται να προστεθεί στην ανείπωτη τραγωδία.

Μετά τις δηλώσεις του περί «συνηθισμένου δυστυχήματος», έπειτα από την απαράδεκτη συμπεριφορά συμβούλου του που κλώτσησε συγγενή νεκρού και μετά το βίντεο που αποκαλύπτει ότι χειροδικεί εναντίον κάποιου που διαμαρτυρήθηκε, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας επιχειρεί να ωραιοποιήσει το προφίλ του πρωθυπουργού δηλώνοντας πως βρίσκεται πάντα στο πλευρό του τουρκικού λαού και νιώθει τον πόνο των πολιτών.

Κλείσιμο

«Μίλησα μαζί του. ένιωθε τον πόνο στην καρδιά του. Όλοι γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός μας είναι πάντα με το λαό του και πάντα νιώθει τον πόνο του λαού. Διαφορετικά δε θα μπορούσε να έχει τόση στήριξη σε οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 20 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κρίστιαν Αμανπούρ του CNN.

«Πρόκειται για ένα πολύ λυπηρό γεγονός, ένα από τα πιο τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν στην εποχή μας. Όλα, όλες οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν για να δούμε τι πήγε στραβά, αν είχε γίνει κάποιο λάθος κατά τη διάρκεια της καταστροφής ή πριν από αυτή και πώς αυτή συνέβη», συμπλήρωσε.

Όσο για τις αποδοκιμασίες των Τούρκων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργό στο σημείο της τραγωδίας, ο υπουργός δήλωσε πως ο κόσμος το βλέπει από διαφορετική οπτική.

Ενώ για τις συνθήκες ασφαλείας που επικρατούν στα ανθρακωρυχεία της Τουρκίας, τις χαρακτήρισε «αρκετά υψηλές», αλλά επισήμανε πως ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή για διερεύνηση του δυστυχήματος, ενώ τόνισε πως στο μέλλον θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης