Ταϊλάνδη: Ο αρχηγός του στρατού ανακοίνωσε πραξικόπημα σε απ' ευθείας μετάδοση

Ταϊλάνδη: Ο αρχηγός του στρατού ανακοίνωσε πραξικόπημα σε απ' ευθείας μετάδοση

Με το επιχείρημα ότι θέλει «να βοηθήσει να αποκατασταθεί η τάξη στην χώρα και να προωθήσει την πολιτική μεταρρύθμιση», ο στρατός πήρε τον έλεγχο της χώρας

Ρουάντα-Ελλάδα σημειώσατε... «2» στη διαφθορά
Ταϊλάνδη: Ο αρχηγός του στρατού ανακοίνωσε πραξικόπημα σε απ' ευθείας μετάδοση
Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης, Στρατηγός Πράγιουθ Τσαν Οτσα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, ότι ο στρατός πήρε τον έλεγχο της χώρας, «για να βοηθήσει να αποκατασταθεί η τάξη στην χώρα και να προωθήσει πολιτικές μεταρρυθμίσεις».

Ο Πράγιουθ έκανε την ανακοίνωση έπειτα από συνάντηση που είχε με τις αντίπαλες παρατάξεις η οποία είχε στόχο να βρεθεί μία λύση στις για τις αντικυβερνητικές  διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τους τελευταίους έξι μήνες τη χώρα και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους.

Κλείσιμο
Πάντως, στο διάγγελμά του υπογράμμισε ότι η ανάληψη της εξουσίας από τον στρατό δεν θα επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στη χώρα την Τρίτη, οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης είχαν δηλώσει ότι δεν πρόκειται για πραξικόπημα, ενώ είχαν αφήσει άθικτη τη μεταβατική κυβέρνηση του μπλοκ της πρώην πρωθυπουργού Γίνγκλακ Σιναουάτρα, αν και δεν είχαν λάβει την άδειά της για την επέμβαση στα πολιτικά πράγματα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης