Βρυξέλλες: Μια σύλληψη για το μακελειό στο Εβραϊκό Μουσείο

Η αστυνομία αναζητά έναν ακόμα ύποπτο αλλά και τα κίνητρα του τριπλού φονικού - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες στο protothema.gr -  Ένα άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά

Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός από την επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών.

Ο απεσταλμένος στις Βρυξέλλες του protothema.gr Βασίλης Δαλιάνης, μεταδίδει πως ένας άγνωστος μπήκε στο Εβραϊκό Μουσείο νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και άρχισε να πυροβολεί από τις σκάλες του Μουσείου. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε.

Η ταυτότητα των θυμάτων αλλά και τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Stadaard έξω από το μουσείο έφτασε ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi και μαύρου χρώματος, από μέσα βγήκε ένα άτομα που μπήκε στο μουσείο, άνοιξε πυρ και στη συνέχεια διέφυγε με το ίδιο αυτοκίνητο. Κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες, όμως, συγκράτησαν τις πινακίδες με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να συλληφθεί ένα άτομο για το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο αν είναι ο οδηγός ή ο δράστης της επίθεσης.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός ακόμα υπόπτου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άτομο αυτό διέφυγε πεζή από το σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως είδε δύο πτώματα στην είσοδο του μουσείου.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου δήλωσε πριν από λίγο πως η επίθεση μοιάζει «αντισημιτική», ενώ νεκροί είναι δύο άντρες και μία γυναίκα. 

Σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο, βρισκόταν την ώρα της επίθεσης ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «είμαι σοκαρισμένος από τους θανάτους στο Εβραϊκό Μουσείο. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους».



Όπως μεταδίδει η εφημερίδα LeSoir, τουλάχιστον δώδεκα άτομα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες, καθώς υπέστησαν σοκ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr