Ουκρανία: Νεκρός Ιταλός δημοσιογράφος στο Σλαβιάνσκ

Επιβεβαίωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών - Συγκλονιστικό το τελευταίο του ρεπορτάζ

Ένας Ιταλός δημοσιογράφος, ο Αντρέα Ροκέλι, ο οποίος βρισκόταν στη ζώνη του Σλαβιάνσκ, οχυρό των φιλορώσων αυτονομιστών, σκοτώθηκε χθες, Σάββατο, από βλήματα όλμου, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δυστυχώς όλα τα στοιχεία που έχουμε συγκλίνουν στο ότι απεβίωσε. Περιμένουμε μόνο μια δεύτερη επιβεβαίωση, την αναγνώριση της σορού», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. 

Όπως είπε ο επικεφαλής του στρατεύματος που βρισκόταν τη στιγμή του θανάτου του Ροκέλι στο οχυρό των φιλορώσων, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Corriere della Sera, «εδώ δεν αστειευόμαστε. Αυτό το σημείο είναι στρατηγικό για εμάς. Κανονικά δεν ανοίγουμε πυρ προς την πόλη και κατά των πολιτών, αλλά μόλις βλέπουμε κίνηση πυροδοτούμε το βαρύ οπλισμό μας. Ετσι συνέβη με το αυτοκίνητο των δημοσιογράφων και του μεταφραστή. Από εδώ εμείς πυροβολούμε σε μία ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Εδώ δεν υπάρχει σαφές μέτωπο, δεν πρόκειται για πόλεμο όπως στη Λιβύη. Υπάρχουν κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την πόλη, περιμένουμε μοναχά το πράσινο φως για την τελική επίθεση».

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει το τελευταίο ρεπορτάζ του άτυχου φωτορεπόρτερ από την Πιατσέντζα.

Η λήψη του Άντι Ροκέλι, απεικονίζει δέκα παιδιά υιοθετημένα από την οικογένεια Κουσόφ, να κρύβονται σε καταφύγιο στην πόλη Σλαβιάνσκ, εκεί δηλαδή που ο 30χρονος έχασε τη ζωή του.
Οι φωτογραφίες του, μάλιστα, δημοσιεύονταν στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης Novaya Gazeta, όπου εργαζόταν και η αδικοχαμένη Άννα Πολιτκόφσκαγια, η οποία δολοφονήθηκε άγρια το 2006 στη Μόσχα.



Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του Ροκέλι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, μιλώντας για το χαμό ενός φωτορεπόρτερ που επαναφέρει στην επιφάνεια την τραγωδία που «αιματοκυλίζει μία χώρα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr