Αυστρία: Εντυπωσιακή η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών σύμφωνα με τα exit poll

Το κόμμα FPÖ αύξησε τις δυνάμεις του κατά 7% σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και κατατάσσεται τρίτο

Το συντηρητικό ÖVP που ανήκει στην ευρωομάδα του Λαϊκού Κόμματος έρχεται πρώτο στην Αυστρία με 27,1% σύμφωνα με τα exit poll που επικαλείται το γραφείο τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία δεύτεροι έρχονται οι σοσιαλδημοκράτες του SPÖ με 23,8% και τρίτοι με εντυπωσιακή άνοδο οι ευρωσκεπτικιστές του FPÖ που εμφανίζονται να αυξάνουν τις δυνάμεις τους κατά 7,4% και να συγκεντρώνουν 20,1%.

Τέταρτοι έρχονται οι Πράσινοι με 14,6% και άνοδο 4,6% σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009 και τελευταίοι οι φιλελεύθεροι του Neos με 8,3%.

Όσον αφορά την κατανομή των εδρών, το ÖVP εκτιμάται ότι θα έχει 5 ή 6, το SPÖ 5 και το FPÖ τέσσερις. Οι Πράσινοι αναμένεται να εκλέξουν 2 με 3 ευρωβουλευτές ενώ μία έδρα κερδίζει το φιλελεύθερο, νοεσυσταθέν κόμμα NEOS.

Τέλος το BZÖ, το κόμμα που είχε ιδρύσει ο πρώην ηγέτης της ακροδεξιάς Γεργκ Χάιντερ, ο οποίος πέθανε το 2008, μετά τη διάσπαση του FPÖ, φαίνεται ότι εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή της Αυστρίας καθώς συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 0,5%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr