Τουρκία: Σε απεργία 2.000 εργάτες μετά το θάνατο συναδέλφου τους

Ο άτυχος 26χρονος έχασε τη ζωή του την ώρα που εργαζόταν στην οικοδομή του συμπλέγματος «Maslak 1453» - Ο ιδιοκτήτης του μεγαθηρίου είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς

Μπορεί οι εργασίες στο φιλόδοξο κατασκευαστικό σύμπλεγμα της Κωνσταντινούπολης «Maslak 1453», να είχαν σταματήσει έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, όμως, ο ιδιοκτήτης του, Αλί Αγάογλου, αγνόησε την εντολή, απαιτώντας από τους εργάτες να βρίσκονται στη θέση τους.

Οι 2.000 εργάτες, λοιπόν, ακολούθησαν τις εντολές του και συνέχισαν να εργάζονται για την κατασκευή του έργου. Ωστόσο, όταν εχθές ένας 26χρονος έχασε τη ζωή του αφού σιδηρόβεργα έπεσε στο κεφάλι του, οι συνάδελφοί του κατέβηκαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες ασφαλείας, καθώς δεν υπήρχε ιατρικό προσωπικό ή ασθενοφόρο στο σημείο ώστε να περιθάλψει τον άτυχο άνδρα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ağaoğlu Holding, Χασάν Ραχβάλι, εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του 26χρονου και κήρυξε διήμερο πένθος, επισημαίνοντας πως

τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Έπειτα από το τραγικό περιστατικό, επανέρχεται στην επιφάνεια η υπόθεση διαφθοράς στην οποία ενεπλάκη ο Αγάογλου, όταν το υπουργείο Δασών και Υδάτων είχε ξεκινήσει έρευνα για το «Maslak 1453», καθώς υπήρχαν αναφορές πως για την κατασκευή του θα έπρεπε να καταστραφεί μέρος του πάρκου Φατίχ.

Εφόσον, λοιπόν, ο Αγάογλου συνειδητοποίησε πως θα αντιμετώπιζε προβλήματα στα πλάνα του, ήρθε σε επαφή με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης της Τουρκίας, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, μέσω του γιου του, Αμπντουλάχ Ογκιούζ, για να επιλύσει το… κώλυμα.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, φρόντισε να στείλει διακοπές σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι τον εισαγγελέα Ζεκεριγιά Οζ με την οικογένειά του, ο οποίος ήταν προϊστάμενος της έρευνας για το «Maslak 1453». Για το σκοπό αυτό είχε δαπανήσει περίπου 31.000 δολάρια, παρόλα αυτά ο εισαγγελέας επέμεινε πως κάλυψε ο ίδιος τα έξοδά του.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr