Ουκρανία: Αντάρτες κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο - 14 νεκροί

Ουκρανία: Αντάρτες κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο - 14 νεκροί

Σε εξέλιξη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας

Ουκρανία: Αντάρτες κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο - 14 νεκροί
Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας όταν φιλορώσοι αυτονομιστές κατέρριψαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, στη λίστα των θυμάτων της επίθεσης συγκαταλέγονται 13 στρατιώτες και ένας στρατηγός του ουκρανικού στρατού. Ο Τουρτσίνοφ είπε ακόμη ότι η επίθεση έγινε λίγα λεπτά αφότου το ελικόπτερο αποβίβασε στρατιώτες σε στρατιωτική βάση στην περιοχή.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, έπειτα από την κατάρριψη του ελικοπτέρου ξεκίνησε μία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Οstrov που εδρεύει στο Ντονμπάς, οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται τους φιλορώσους αντάρτες στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας Σλαβιάνσκ και Ντονέτσκ, με συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων ανταρτών συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες, με τους τελευταίους να έχουν κηρύξει τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ «λαϊκές δημοκρατίες» και να ζητούν την προσάρτησή τους στη Μόσχα. 

Στο μεταξύ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο φιλοδυτικός ολιγάρχης της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι τον Ιούνιο, αμέσως μετά την ορκομωσία του, θα υπογραφεί το οικονομικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης Ουκρανίας Ε.Ε.


Η κίνηση αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερη δυσφορία στη Μόσχα βλέποντας το Κίεβο να μπαίνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.  

Ο «βασιλιάς της σοκολάτας» ζήτησε επίσης την άμεση στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ καθώς οι σφοδρές συγκρούσεις στα ανατολικά της χώρας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.   

«Η υπογραφή και η εφαρμογή της συμφωνίας με την Ε.Ε θα δώσει την ευκαιρία της δρομολόγησης μέτρων κατά της διαφθοράς και ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων για το άμεσο μέλλον», τόνισε ο φιλοδυτικός πρόεδρος της Ουκρανίας.

Στο μεταξύ, ο φιλορώσος αυτονομιστής «δήμαρχος» της πόλης Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη των τεσσάρων παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, με τους οποίους ο οργανισμός είχε χάσει επαφή από την Τρίτη και δήλωσε ότι θα απελευθερωθούν σύντομα.

«Τούς συλλάβαμε. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι, πού πήγαιναν και για ποιον λόγο, και θα τούς απελευθερώσουμε», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ.

«Τους είχαμε πει να μην μετακινηθούν για κάποιο διάστημα, αλλά αυτοί οι τέσσερις ήταν οι πιο παράτολμοι», είπε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΕ πρόκειται για τέσσερις παρατηρητές, έναν Δανό, έναν Εσθονό, έναν Τούρκο και έναν Ελβετό, οι οποίοι φέρεται ότι συνελήφθησαν σε μπλόκο των αυτονομιστών το βράδυ της Δευτέρας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης