Ταϊλάνδη: Διαδηλώνουν με το χαιρετισμό του Hunger Games

Ταϊλάνδη: Διαδηλώνουν με το χαιρετισμό του Hunger Games

Με το χέρι σηκωμένο και τα τρία δάχτυλα ενωμένα και προτεταμένα εκφράζουν τη βουβή τους διαμαρτυρία κατά της στρατιωτικής χούντας οι πολίτες, μιμούμενοι τους πολίτες της Κάπιτολ, από το φανταστικό σύμπαν της ταινίας

Ταϊλάνδη: Διαδηλώνουν με το χαιρετισμό του Hunger Games
Όσοι έχουν δει τις ταινίες της τριλογίας The Hunger Games με την Τζένιφερ Λόρενς ή έχουν διαβάσει τα ομότιτλα βιβλία, ξέρουν καλά την Κάτνις Έβερντιν, την ηρωίδα που ξεσηκώνει το λαό της κατά του τυραννικού καθεστώτος που τον καταπιέζει κατακρεουργώντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του.

Κλείσιμο


Από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της ταινίες είναι και αυτή του χαιρετισμού, που χρησιμοποιείται για να εκφράσει τη συμπαράσταση του πλήθους προς την ηρωίδα που αντιστέκεται στις αρχές της Κάπιτολ και τελικά προκαλεί την εξέγερση εναντίον της. Οι πολίτες σηκώνουν το χέρι ψηλά, ενώνουν τα τρία δάχτυλα και τα κρατούν προτεταμένα, δηλώνοντας έτσι μια βουβή διαμαρτυρία, αλλά και μια προτροπή προς τον ξεσηκωμό.



Την κίνηση αυτή κάνουν και οι διαδηλωτές κατά του στρατιωτικού καθεστώτος στην Ταϊλάνδη, όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.



Εκφράζοντας και αυτοί τη σιωπηρή τους διαμαρτυρία και αντίσταση, θέλουν να περάσουν το μήνυμά τους στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και να καλέσουν το λαό σε εξέγερση - όπως αυτές που γίνονται στις ταινίες...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης