Χρυσοποίκιλτη η νέα άμαξα της βασίλισσας Ελισάβετ

Η απόλυτη πολυτέλεια ωχριά μπροστά στη νέα άμαξα της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, που σχεδιάστηκε από έναν 64χρονο Αυστραλό και χρειάστηκε να εργαστούν 50 άνθρωποι για περισσότερα από δέκα χρόνια, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή της

Ο 64χρονος Αυστραλός Jim Frecklington λατρεύει πραγματικά τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, για να αφιερώσει τόσο χρόνο, αλλά και χρήμα, προκειμένου να κατασκευάσει τη νέα άμαξα της βασίλισσας, που την σέρνουν έξι άλογα και που θα χρησιμοποιήσει σήμερα, για να επισκεφθεί το βρετανικό Κοινοβούλιο.



Η «χρυσή άμαξα», αφού πολλά από τα στοιχεία της είναι επιχρυσωμένα, συνδυάζει την τεχνολογία του 21ου αιώνα με την βρετανική ιστορία, επειδή στο εσωτερικό της υπάρχουν στοιχεία από ιστορικά βρετανικά μνημεία, όπως δοκάρια από παλιούς καθεδρικούς ναούς, ξύλινες επενδύσεις από τη μηλιά του Ισαάκ Νεύτωνα και σιδερένια κομμάτια από απομεινάρια του παλιού βρετανικού βασιλικού γιοτ.



Οι λάμπες της άμαξας, στο εξωτερικό της, έχουν κατασκευαστεί από τα σπάνια κρύσταλλα του Εδιμβούργου, τα χερούλια στις πόρτες είναι από χρυσό και διακοσμημένα με διαμάντια και ζαφείρια, ενώ τα παράθυρα έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η βασίλισσα να μπορεί να παρακολουθεί πανοραμικά το τι συμβαίνει έξω από την άμαξα.



Ο 64χρονος Αυστραλός Jim Frecklington κατάγεται από βρετανική οικογένεια που μετανάστευσε στην Αυστραλία την δεκαετία του 1850. Αρχικά ήταν επισκευαστής αμαξών και αργότερα, το 1986, ήταν αυτός που κατασκεύασε την άμαξα που δώρισε στην βασίλισσα Ελισάβετ η κυβέρνηση της Αυστραλίας.



Ο Frecklington  φρόντισε να βρει τους καλύτερους σχεδιαστές και τεχνίτες σε όλη την Αυστραλία για να τον βοηθήσουν να πετύχει το εγχείρημά του, το οποίο δεν κόστισε τίποτα στους Βρετανούς φορολογούμενους, αφού ένα μέρος των χρημάτων για την  κατασκευή της άμαξας το διέθεσε ο ίδιος ο κατασκευαστής, ενώ το υπόλοιπο ποσόν το κατέβαλε το βρετανικό ίδρυμα Royal Collection Trust.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr