Πάπας: Η κόλαση περιμένει τους διεφθαρμένους και τους κατασκευαστές όπλων

Πάπας: Η κόλαση περιμένει τους διεφθαρμένους και τους κατασκευαστές όπλων

«Να γνωρίζουν ότι στη μεταθανάτια ζωή θα λογοδοτήσουν στο Θεό», τόνισε ο ποντίφικας στην ομιλία του

Δύο «ξένοι» στην ίδια πόλη
Πάπας: Η κόλαση περιμένει τους διεφθαρμένους και τους κατασκευαστές όπλων

Ακόμα και με το πανίσχυρο λόμπι των όπλων τα «βάζει» ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος στην καθιερωμένη γενική ακρόασή του, άσκησε δριμεία κριτική στους κατασκευαστές όπλων, αλλά και τους διεφθαρμένους.

Κλείσιμο

«Νομίζετε ότι οι διεφθαρμένοι, όσοι βρίσκονται πίσω από την εκμετάλλευση ανθρώπων ή οι κατασκευαστές όπλων είναι πραγματικά ευτυχισμένοι; Δεν είναι. Να ξέρουν ότι στη μεταθανάτια ζωή θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον Θεό για όλα τα κακά που διέπραξαν. Στην άλλη πλευρά δε θα μπορούν να πάρουν μαζί τους ούτε την εξουσία τους, ούτε τα χρήματα, ούτε την υπερηφάνεια τους», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μπροστά σε 35.000 πιστούς, ο Πάπας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου έκανε λόγο για το φόβο ενώπιον του Θεού, τονίζοντας πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να Τον τρέμουν, καθώς Εκείνος προστατεύει τους πιστούς.

Ωστόσο, επισήμανε ότι ο φόβος αποτελεί και συναγερμό μπροστά στην αμαρτία, καθώς «όταν κάποιος ζει μέσα στο κακό, όταν βρίζει τον Θεό, όταν εκμεταλλεύεται τους άλλους, όταν τους τυραννάει, όταν ζει μόνο για τα χρήματα, τη ματαιοδοξία, την εξουσία, τότε ο φόβος λειτουργεί σαν προειδοποίηση. Προσοχή. Με όλη αυτή τη δύναμη, τα χρήματα και όλη τη ματαιοδοξία, δε θα είσαι ευτυχισμένος».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι κατασκευαστές όπλων δεν ακούνε τον λόγο του Θεού, καθώς είναι «έμποροι θανάτου» και τους έστειλε μήνυμα πως μία ημέρα όλα θα τελειώσουν και πως θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον Θεό.

Ολοκληρώνοντας, αφιέρωσε αρκετό χρόνο για την εκμετάλλευση ανηλίκων, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν για τα παιδιά που πέφτουν θύματα επιθέσεων και εξαναγκάζονται σε εργασία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης