Ισπανία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο τζιχαντιστών με δράση στη Συρία και το Ιράκ

Οκτώ συλλήψεις - Ο βασικός αρχηγός του τρομοκρατικού πυρήνα διέμενε στην Ισπανία μετά την κράτησή του στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο

Τη Δευτέρα, στη Μαδρίτη, εξαρθρώθηκε δίκτυο στρατολόγησης τζιχαντιστών που ανέπτυσσαν δράση στη Συρία και το Ιράκ, ο αρχηγός του οποίου ήταν ένας πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη το πρωί της Δευτέρας στη Μαδρίτη όπου η αστυνομία πραγματοποίησε δώδεκα έρευνες σε σπίτια. «Ο βασικός αρχηγός του τρομοκρατικού πυρήνα διέμενε στην Ισπανία μετά την κράτησή του στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο, ύστερα από τη σύλληψή του στο Αφγανιστάν το 2001. Το διεθνές αυτό δίκτυο στρατολόγησης και αποστολής τζιχαντιστών ενόψει της ένταξής τους στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), έχει παρουσία στη Συρία και το Ιράκ», υπογράμμισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Να σημειωθεί πως πολλές επιχειρήσεις αυτού του τύπου έχουν πραγματοποιηθεί στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει το Μάιο την εξάρθρωση στον ισπανικό θύλακα Μελίγια στο βόρειο Μαρόκο ενός τρομοκρατικού πυρήνα που στρατολογούσε και στη συνέχεια έστελνε μαχητές τζιχαντιστές στο Μαλί και τη Λιβύη. Δύο μήνες νωρίτερα είχε εξαρθρωθεί στο Μαρόκο και στη Μελίγια ένας ακόμη τρομοκρατικός πυρήνας που έστελνε μαχητές στη Συρία, το Μαλί και στη Λιβύη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr