«Φωτιά και τσεκούρι» το modus operandi των τζιχαντιστών

«Φωτιά και τσεκούρι» το modus operandi των τζιχαντιστών

Ιράκ: Χιλιάδες νεκροί στο πέρασμά τους, βομβιστές αυτοκτονίας, πυροδοτήσεις εκρηκτικών μηχανισμών - Οι επιχειρήσεις θανάτου των σουνιτών ανταρτών σε αριθμούς


«Φωτιά και τσεκούρι» το modus operandi των τζιχαντιστών

Την ώρα που η κυβέρνηση του Ιράκ ζητά την ενίσχυση του Μπαράκ Ομπάμα στον αγώνα για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών που συνεχίζουν την προέλαση σκορπώντας πανικό, μία έκθεση που κυκλοφορεί από τους ίδιους τους αντάρτες εξηγεί με αριθμούς τις επιχειρήσεις θανάτου συγκλονίζοντας με την αγριότητα των μελών του ΙΚΙΛ.



Η 410 σελίδων έκθεση που αφορά στο… έργο των μελών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε κάνει λόγο για δεκάδες επιθέσεις αυτοκτονίας, εκατοντάδες νεκρούς, βομβιστικές επιθέσεις, πόλεις που καταλαμβάνονται μέσα σε ένα χρονικό διάστημα ενός μόλις έτους.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, που μεταφράστηκε από το Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου, η εξτρεμιστική οργάνωση το 2013 σκότωσε 1.083 ανθρώπους, 100 περισσότερους από την περασμένη χρονιά, απελευθέρωσε εκατοντάδες κρατούμενους προσκείμενοι στην ομάδα, πραγματοποίησε 1.047 «στοχευμένες επιθέσεις», όπως η πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών και άλλα αιματηρά πλάνα που στέφθηκαν με επιτυχία…



Οι επιχειρήσεις θανάτου των μελών του ΙΚΙΛ αναλύεται στην έκθεση με τίτλο al-Naba (οι Ειδήσεις), δημοσιεύονται σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου σε μία προσπάθεια να αποδειχθεί πόσο καλή οργάνωση υπάρχει στους κόλπους της οργάνωσης, αλλά και για μία εσωτερική ενημέρωση της ομάδας ώστε οι «υψηλόβαθμοι» να γνωρίζουν πόσο καλά ενεργούν τα μέλη τους.



Όπως επισημαίνει, ωστόσο το Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου ο κύριος λόγος της δημοσιοποίησης της λίστας του τρόμου είναι για να επιβεβαιώσουν στους χρηματοδότες τους ότι τα χρήματά τους δαπανώνται σοφά!

Δεν είναι τυχαίο ότι το ΙΚΙΛ θεωρείται μία από τις οργανώσεις με την καλύτερη χρηματοδότηση, μαζί με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι οποίοι κάνουν εμπόριο ηρωίνης.



Πριν την προέλαση στη Μοσούλη, οι Ιρακινοί αξιωματούχοι, είχαν υπολογίσει ότι η οργάνωση είχε περίπου 650 εκατ. ευρώ σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία, ενώ μετά την κατάληψη της πόλης το ποσό εκτοξεύθηκε στα 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανάλυση του Guardian, καθώς πλέον έχουν πρόσβαση στην τράπεζα της Μοσούλης.

Αναλυτικά οι αριθμοί του τρόμου:

Αποστολές αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα: 78 (Παγιδευμένα αυτοκίνητα: 537)

Αποστολές αυτοκτονίας: 160

Πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού σε μοτοσικλέτες: 14

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός: 4.465

Ένοπλες επιθέσεις: 336

Δολοφονίες: 1.083

Βομβαρδισμοί: 607

Βομβαρδισμοί και εμπρησμοί: 1.015

Συνοριοφυλάκια: 30

Στοχευμένες επιθέσεις: 1.047

Πόλεις υπό κατάληψη: 8

Μετανοημένοι αποστάτες: 100 +

Απελευθερωμένοι κρατούμενοι: 100 +

Σιίτες που έχουν απελαθεί: 100 +

 

 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης