Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ: Η Μέρκελ την προορίζει υπογείως για την προεδρία της Κομισιόν;

Συνάντηση των δύο γυναικών στην γερμανική καγκελαρία πυροδότησε τις φήμες

Tι δουλειά είχε στην καγκελαρία της Γερμανίας το «ξανθό αντικείμενο του πόθου», η Δανή πρωθυπουργός, Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ; Η γερμανική εφημερίδα «Bild» αποκαλύπτει ότι  η γοητευτική πολιτικός -με την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα δεν δίστασε να βγάλει «selfie» στη Νότια Αφρική, κατά την επιμνημόσυνη δέηση του Νέλσον Μαντέλα, υπό το αυστηρό βλέμμα της συζύγου του, Μισέλ- συναντήθηκε την Πέμπτη με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Γιατί η Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ να μην διαδεχτεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Κομισιόν;»,αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι για εκλεκτούς καλεσμένους,η Μέρκελ αφιερώνει αρκετή ώρα από το χρόνο της.  
    
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 47χρονη Σμιτ συναντήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία. Οι δύο κυρίες βγήκαν στην ταράτσα του γραφείου της Γερμανίδας καγκελαρίου -βρίσκεται στον έβδομο όροφο- για να απολαύσουν την βερολινέζικη θέα. Η συνάντησή τους, που  διήρκεσε μία ώρα, πραγματοποιήθηκε χτες, λίγες ώρες πριν την αυριανή μίνι σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι. Αύριο ο «οικοδεσπότης» Φρανσουά Ολάντ θα υποδεχτεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για να συζητήσουν το καυτό θέμα του νέου προέδρου της Κομισιόν. Ανάμεσά τους θα είναι και η Δανή πρωθυπουργός.  

Η Σμιτ θαύμασε τη θέα του Βερολίνου από ψηλά και από την πλευρά τους,οι Γερμανοί την... ομορφιά της αφού οι φωτογράφοι κατάφεραν να απαθανατίσουν τη συνάντηση των δύο κυριών στην ταράτσα της καγκελαρίας. Τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό με τα γερμανικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι, μπορεί η Μέρκελ να στηρίζει δημόσια την υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. 

«Γιατί να μην γίνει η Σμιτ η νέα πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής;», αναρωτιέται η Bild επισημαίνοντας ότι μπορεί ένας υποψήφιος από το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα -που απέσπασε τις περισσότερες έδρες στις ευρωεκλογές- να έχει περισσότερες πιθανότητες, όμως, η σοσιαλίστρια πρωθυπουργός της Δανίας, έχει πολλά προσόντα. Η Σμιτ, μητέρα δύο κοριτσιών και σύζυγος ενός Βρετανού που είναι κατά τέσσερα χρόνια μικρότερός της, μιλάει επαρκώς την αγγλική και την γαλλική γλώσσα,αναφέρει η «Bild» προσθέτοντας ότι θα μπορεί άνετα να συνεννοηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες αν αναλάβει τα ηνία της Κομισιόν. Όταν όμως έχει κανείς απέναντί του την Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, δεν προσέχει κυρίως τα όσα λέει αλλά το πώς τα λέει...   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr