40.000 έφεδρους κάλεσε το Ισραήλ

Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην Παλαιστίνη - Ανάμεσά τους και ένας ηγέτης της Χαμάς, όπως μεταδίδει το CNN

Με επίσημη απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ, ο στρατός καλεί 40.000 έφεδρους στρατιώτες, ενώ φουντώνουν οι φήμες πως επίκειται χερσαία επιχείρηση κατά της Λωρίδας της  Γάζας.

Η επιχείρηση κατά της Γάζας «δεν πρόκειται να τελειώσει τις επόμενες ημέρες» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες ότι η ένταση στην περιοχη κλιμακώνεται. «Δεν θα ανεχθούμε έτσι τις ρουκέτες της Χαμάς και είμαστε προετοιμασμένοι να επεκτείνουμε την επιχείρηση όσο χρειάζεται» συμπλήρωσε. 

Τουλάχιστον 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ από τη νύχτα της Δευτέρας, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Ανάμεσά τους, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο Παλαιστινίους, είναι και ο Μωχάμεντ Σααμπάν, ηγέτης της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς και ένας ακόμα στρατιωτικός. 

Δέκα άτομα σκοτώθηκαν την Τρίτη ενώ έκαναν «ανθρώπινη ασπίδα» στην στέγη ενός σπιτιού που ανήκει σε μέλη της Χαμάς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

Οι δυνάμεις της Χαμάς αναφέρουν ακόμα πως ήταν τουλάχιστον κατά 60 στόχων οι επιδρομές των Ισραηλινών, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν F-16, Απάτσι και αυτοκινούμενα αεροσκάφη. 


 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr