Γάζα: 177 νεκροί και 1.280 τραυματίες σε μια εβδομάδα

Γάζα: 177 νεκροί και 1.280 τραυματίες σε μια εβδομάδα

Και το ένα τέταρτο των θυμάτων ήταν παιδιά!

Γάζα: 177 νεκροί και 1.280 τραυματίες σε μια εβδομάδα
Oι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει την ζωή σε 177 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 1.280 ανθρώπων σε διάστημα επτά ημερών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Ακόμη πιο συγκλονιστική, ωστόσο, είναι η αποκάλυψη που έκανε εκπρόσωπος του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον οποίο, το ένα τέταρτο των θυμάτων ήταν παιδιά.

Κλείσιμο
Τη Δευτέρα, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς και άλλοι δύο άνθρωποι -ένας άνδρας και μία γυναίκα- υπέκυψαν στα τραύματα τους.

Επίσης, ένας έφηβος ηλικίας 17 ετών σκοτώθηκε από έναν πύραυλο ενώ κυκλοφορούσε με το μοτοποδήλατό του στην πόλη Χαν Γιούνες, στα νότια του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ στην ίδια περιοχή ένας 37χρονος έχασε την ζωή του όταν ένας πύραυλος έπεσε εν μέσω μιας ομάδας ανδρών.



Αλλά και ένας 60χρονος άνδρας σκοτώθηκε σε έναν βομβαρδισμό εναντίον μιας κατοικίας στο Ντέιρ αλ Μπάλα και δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαφορετικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα.



Το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PCHR), που εδρεύει στη Γάζα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα τρία τέταρτα και πλέον των θυμάτων ήταν άμαχοι, ενώ η υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) υπογράμμισε τον μεγάλο αριθμό ανηλίκων μεταξύ των θυμάτων.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν, και βρίσκω το γεγονός αυτό εξαιρετικά δραματικό, ότι οι γυναίκες και τα παιδιά αντιπροσωπεύουν έναν σημαντικό αριθμό μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων. Αυτή τη στιγμή το ένα τέταρτο και πλέον των θυμάτων είναι παιδιά», δήλωσε ο γενικός επίτροπος της UNRWA, Πιερ Κράχενμπουλ.



Σημειώνεται ότι από την περασμένη Τρίτη, όταν ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση, τρεις Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά από τις ρίψεις των ρουκετών, ωστόσο, κανείς δεν έχει σκοτωθεί.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης