Συρία: Γερμανός όμηρος των τζιχαντιστών αφέθηκε ελεύθερος

Ο 27χρονος απήχθη πριν ένα χρόνο - Ήταν μέλος ανθρωπιστικής αποστολής - Σιωπή του Βερολίνου για καταβολή λύτρων

Λίγες ημέρες από την φρικιαστική εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, η γερμανική εφημερίδα Die Welt υποστηρίζει πως ένας Γερμανός που είχε απαχθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 27χρονος από το Βραδεμβούργο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, απήχθη πριν περίπου ένα χρόνο ενώ συμμετείχε σε ανθρωπιστική αποστολή στη χώρα.
Η οικογένειά του ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές για την εξαφάνισή του, καθώς δεν μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του. 

Προ μηνών πάντως, μέλη της οικογένειάς του έλαβαν βίντεο στο οποίο οι τζιχαντιστές απαιτούσαν λύτρα τη στιγμή που έδειχναν την εκτέλεση ενός άλλου ομήρου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γερμανικές αρχές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών ήρθαν σε επαφή με τους απαγωγείς, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Για την υπόθεση του Φόλεϊ ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να πληρώσει τα 132 εκατ. δολάρια που απαιτούσαν οι εξτρεμιστές, με αποτέλεσμα η οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου να κάνει λόγο για αποτυχημένη κίνηση, αντιπαραβάλλοντας τις ενέργειες των ευρωπαϊκών χωρών σε ανάλογες περιπτώσεις .

Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο πλήρωσε εκατομμύρια για την απελευθέρωση του 27χρονου ομήρου. «Δεν έχουμε να πούμε τίποτε γι΄ αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr