Καλιφόρνια: Το εκλεκτό κρασί της Νάπα καταστράφηκε από το σεισμό

Καλιφόρνια: Το εκλεκτό κρασί της Νάπα καταστράφηκε από το σεισμό

Τα 6 Ρίχτερ που χτύπησαν την περιοχή την Κυριακή είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες σπασμένα μπουκάλια του ακριβού κρασιού 

Καλιφόρνια: Το εκλεκτό κρασί της Νάπα καταστράφηκε από το σεισμό
Χιλιάδες σπασμένα μπουκάλια κρασί ήταν η εικόνα που αντίκρυσαν το πρωί της Κυριακής οι εκατοντάδες οινοπαραγωγοί της Νάπα, στην Καλιφόρνια, την περιοχή που χτύπησε περισσότερο ο σεισμός των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα. 

Ο σεισμός δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή για την περιοχή, η οποία έχει μόλις αρχίσει τη συγκομιδή της σοδειάς του 2014.

Κλείσιμο


«Είναι απογοητευτικό, δεν έχω ξαναδεί τίποτα τέτοιο», λέει ένας οινοπαραγωγός στο Associated Press. «Έχασα το 50% του κρασιού μου, και κάθε μπουκάλι κόστιζε από 40 έως 100 δολάρια», λέει. 

Κάθε κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή μετρά χιλιάδες σπασμένα μπουκάλια με κρασί, ενώ οινοπαραγωγοί είδαν ακόμα και τα βαρέλια τους, με χιλιάδες τόνους της νέας σοδιάς, να καταστρέφονται σε μια στιγμή. 

Η Νάπα είναι η πιο γνωστή περιοχή παραγωγή κρασιού στην Καλιφόρνια. Αν και εκεί παράγεται μόνο το 4% της συνολικής παραγωγής της πολιτείας, τα κρασιά της Νάπα θεωρούνται τα καλύτερα - γι' αυτό και είναι τα ακριβότερα. Υπολογίζεται πως ο ετήσιος τζίρος μόνο εκεί ανέρχεται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. 


Ο σεισμός ήταν «το κερασάκι στην τούρτα» για τους οινοπαραγωγούς της Καλιφόρνια, που αντιμετωπίζουν την χειρότερη ξηρασίαεδώ και δεκαετίες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης