Ολάντ: Ο συμπατριώτης μας Ερβέ Γκουρντέλ δολοφονήθηκε από τους τζιχαντιστές

Ολάντ: Ο συμπατριώτης μας Ερβέ Γκουρντέλ δολοφονήθηκε από τους τζιχαντιστές

Με πρόσωπο σοβαρό, ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «ένα ειδεχθές έγκλημα οι αυτουργοί του οποίου θα τιμωρηθούν»

Ολάντ: Ο συμπατριώτης μας Ερβέ Γκουρντέλ δολοφονήθηκε από τους τζιχαντιστές
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο του Γάλλου Ερβέ Γκουρντέλ, που κρατούταν όμηρος από Αλγερινούς μαχητές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. «Ο συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε» είπε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους πριν από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου πράξη «άνανδρη» και «απεχθή», ενώ υπογράμμισε την «αποφασιστικότητά» του στη μάχη εναντίον αυτής της οργάνωσης. Μάλιστα, ο Γάλλος όμηρος, ο Ερβέ Γκουρντέλ, «δολοφονήθηκε με τρόπο άνανδρο, σκληρό, επαίσχυντο» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους και πρόσθεσε ότι οι επιδρομές που εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ θα συνεχιστούν «για όσο καιρό χρειαστεί».

Κλείσιμο
Με πρόσωπο σοβαρό, ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «ένα ειδεχθές έγκλημα οι αυτουργοί του οποίου θα τιμωρηθούν». «Η αποφασιστικότητά μου είναι απόλυτη και αυτή η επίθεση δεν μπορεί παρά να την ενισχύσει» συνέχισε, αναφερόμενος στην στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Ιράκ. «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον της τρομοκρατίας, παντού και κυρίως εναντίον της οργάνωσης που ονομάζεται Ντάες (σ.σ. το ακρωνύμιο στα αραβικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) που σπέρνει το θάνατο στο Ιράκ και τη Συρία». Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συγκαλέσει αύριο ένα Συμβούλιο Άμυνας στα Ηλύσια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης