Συρία: Στον κλοιό του Ισλαμικού Κράτους το Κομπάνι

Οι τζιχαντιστές ύψωσαν τις μαύρες σημαίες του χαλιφάτου σε κτίριο και λόφο ανατολικά της περιοχής - Σε ασφαλή τοποθεσία μεταφέρθηκαν περίπου 2.000 άμαχοι

Μία μαύρη σημαία υψώνεται σε κτίριο ανατολικά της συριακής πόλης Κομπάνι, λίγα χλμ από τα τουρκικά σύνορα, όπου οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά δίνουν σκληρή μάχη για να αντικρούσουν τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters
η σημαία είναι πιθανό να ανήκει στο ΙΚ, καθώς φέρει επιγραφή που παραπέμπει σε αυτή της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης.




Μάλιστα, ένας Τούρκος αξιωματούχος του στρατού επιβεβαίωσε στο πρακτορείο πως η σημαία ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ ανταποκριτής του BBC, Πολ Άνταμς, τόνισε πως αναγνώρισε τη σημαία που ανεμίζει πάνω στο κτίριο και ανήκει στην εξτρεμιστική ομάδα.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων των τοπικών αρχών στο βρετανικό δίκτυο οι ισλαμιστές του ΙΚ δεν έχουν υψώσει τη σημαία τους.

Ωστόσο, τους ισχυρισμούς τους αντικρούει αξιωματούχος του συριακού στρατού, ο οποίος μίλησε στο BBC και δήλωσε πως είναι πιθανό η πόλη να πέσει στα χέρια των εξτρεμιστών πολύ σύντομα.

Την ίδια ώρα, μία δεύτερη σημαία υψώθηκε σε λόφο της περιοχής.

Ο Ιντρίς Νασάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην τους εγκαταλείψει και πρόσθεσε πως στο εσωτερικό της πόλης υπάρχουν ακόμα περίπου 3.000 πολίτες.

Λίγες ώρες αργότερα, πάντως, αξιωματούχοι του συριακού στρατού δήλωσαν πως πάνω από 2.000 άμαχοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία.





































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr