ΗΠΑ: Τι κάνουν στα αεροδρόμια για να κρατήσουν μακριά τον Έμπολα

Θα «σκανάρουν» κάθε επιβάτη που προσγειώνεται από χώρες της Δυτικής Αφρικής, μετρώντας ακόμη και τη θερμοκρασία του

Με τον Έμπολα να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, τους θανάτους των «χτυπημένων» από τον θανατηφόρο ιό ασθενών να αυξάνονται συνεχώς και την ανθρωπότητα να τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας επιδημίας, οι κυβερνήσεις των χωρών όλου του κόσμου προσπαθούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους πολίτες τους, αλλά κυρίως για να είναι σε ετοιμότητα για την ασθένεια.

Έτσι, έπειτα από τον θάνατο του Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό το Σεπτέμβρη και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Ντάλας, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού αρχίζοντας από πέντε μεγάλα αεροδρόμια .

Πράκτορες ασφαλείας στα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης, Λίμπερτι του Νιούαρκ, Ντάλες της Ουάσινγκτον, Ο' Χέιρ του Σικάγο και Χάρτσφιλντ Τζάκσον της Ατλάντα, θα «σκανάρουν» κάθε επιβάτη που προσγειώνεται από χώρες της Δυτικής Αφρικής, μετρώντας ακόμη και τη θερμοκρασία του!

Όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, τα νέα αυστηρά μέτρα θα ξεκινήσουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από το αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης, καθώς το 43% των ταξιδιωτών που υποδέχεται προέρχεται από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το επόμενο Σαββατοκύριακο τα μέτρα θα εφαρμοστούν και στα άλλα τέσσερα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Πηγή: New York Daily News



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr