Τα ξενόγλωσσα σχολεία μουσουλμανικών χωρών στο στόχαστρο των τζιχαντιστών

Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους καλούν τους «μοναχικούς λύκους» να επιτεθούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

 


Αφού έσπειραν το θάνατο και εξαπέλυσαν απειλές κατά της Δύσης, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν την προπαγάνδα τους και καλούν υποστηρικτές τους να τους ενισχύσουν με πράξεις βίας.

Αυτή τη φορά, οι εξτρεμιστές καλούν τους «μοναχικούς λύκους» να επιτεθούν σε ξενόγλωσσα σχολεία που λειτουργούν σε μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας του ινστιτούτου SITE.

Στόχος των εξτρεμιστών, όπως επισημαίνει το ινστιτούτο, είναι να αναγκάσουν τους ξένους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τις χώρες.

Μάλιστα, η αμερικανική πρεσβεία της Αιγύπτου έχει ενημερώσει τους Αμερικανούς υπηκόους καλώντας κυρίως τους μαθητές και τους καθηγητές να βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανές επιθέσεις σε αμερικανικά σχολεία του Καΐρου, αλλά και της Τζέντα και της Σαουδικής Αραβίας.

Βέβαια, η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της δήλωσε άγνοια για τις απειλές κατά Αμερικανών ή ξενόγλωσσων σχολείων, ωστόσο τόνισε πως ενισχύεται η ασφάλεια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό το ΙΚ να έχει στην κατοχή του πυραύλους εδάφους-αέρος ικανοί να καταρρίψουν επιβατικά αεροσκάφη. Όπως αναφέρει το αραβόφωνο έντυπο Assharq Al Awsat, η απειλή είναι υπαρκτή και είναι πιθανό να κινδυνεύσουν επιβαίνοντες επιβατικών αεροσκαφών. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν πως θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας, ειδικά σε αυτό της Βαγδάτης.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr