Υπόθεση «Κάμπους» στην Καλιφόρνια

Υπόθεση «Κάμπους» στην Καλιφόρνια

Σοκ έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη ότι ένα ζευγάρι κρατούσε επί 19 χρόνια σε μία παράγκα, ένα κορίτσι που είχε απαγάγει όταν ήταν 11 ετών! Το κορίτσι είχε απαχθεί το 1991 και έχει φέρει στον κόσμο δύο παιδιά από τον απαγωγέα της. Το πρώτο μάλιστα το γέννησε σε ηλικία 14 ετών!

Η Τζέσι Ντάγκαρντ, η οποία σήμερα είναι 29 ετών και οι κόρες της, 11 και 15 ετών, ζούσαν κρυμμένες σε μία παράγκα στην αυλή του ζευγαριού, το οποίο και συνελήφθη. Πρόκειται για τους Φίλιπ Κρεγκ

Υπόθεση «Κάμπους» στην Καλιφόρνια

Σοκ έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη ότι ένα ζευγάρι κρατούσε επί 19 χρόνια σε μία παράγκα, ένα κορίτσι που είχε απαγάγει όταν ήταν 11 ετών! Το κορίτσι είχε απαχθεί το 1991 και έχει φέρει στον κόσμο δύο παιδιά από τον απαγωγέα της. Το πρώτο μάλιστα το γέννησε σε ηλικία 14 ετών!

Η Τζέσι Ντάγκαρντ, η οποία σήμερα είναι 29 ετών και οι κόρες της, 11 και 15 ετών, ζούσαν κρυμμένες σε μία παράγκα στην αυλή του ζευγαριού, το οποίο και συνελήφθη. Πρόκειται για τους Φίλιπ Κρεγκ Γκαρίντο, 58 χρόνων και Νάνσι Γκαρίντο 55 χρόνων.

Ο Φίλιπι Γκαρίντο, καταγεγραμμένος για σεξουαλικά αδικήματα (είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό), κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών όταν εντοπίστηκε μαζί με τις δύο κόρες της Ντάγκαρντ. Επειδή ήταν σεσημασμένος και δεν επιτρεπόταν να πλησιάζει παιδιά, κινητοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον προσέγγισαν. Ούτε οι ίδιοι δε μπορούσαν στη συνέχεια να πιστέψουν την ιστορία που αποκαλύφθηκε στην ανάκριση.

Ο άντρας συνελήφθη ως ύποπτος απαγωγής, βιασμού και ασελγών πράξεων σε ανήλικο και για σεξουαλική κακοποίηση. Η σύζυγός του Νάνσι Γκαρίντο συνελήφθη με την κατηγορία της συνέργιας και της απαγωγής.

Κλείσιμο

Οι αρχές κάνουν τεστ DNA για να πιστοποιήσουν ότι ο Γκαρίντο είναι ο πατέρας των κοριτσιών, ενώ η 29χρονη ήδη βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας της. Σύμφωνα με την αστυνομία, η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση. 

Η Ντάγκαρντ απήχθη, ενώ βρισκόταν σε στάση λεωφορείου κοντά στο σπίτι της. Σταμάτησε δίπλα της ένα γκρι αυτοκίνητο και δύο άτομα την άρπαξαν, την έβαλαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή και τα παιδιά της πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια κρυμμένες στην παράγκα και δεν πήγαν ποτέ σχολείο, ούτε έχουν δει γιατρό.

Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε και ο 60χρονος πατριός της Τζέσι, ο οποίος ήταν και ο αυτόπτης μάρτυρας της απαγωγής. «Είχαμε χάσει κάθε ελπίδα» είπε, ενώ σημείωσε ότι η ζωή του όλα αυτά τα χρόνια είχε μετατραπεί σε κόλαση καθώς θεωρούνταν ύποπτος από την αστυνομία.

Αμετανόητο το ζευγάρι απαγωγέων

Αρνήθηκε και τις 29 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν το ζευγάρι από την Καλιφόρνια που είχε απαγάγει την 29χρονη σήμερα Τζέισι Ντάκαρτ και την κρατούσε σε ομηρία επί 18 χρόνια.

Οι δύο κατηγορούμενοι, Φίλιπ Γκαρίντο, 58 ετών και η γυναίκα του Νάνσυ έδωσα το παρών στο ανώτατο δικαστήριο του Ελ Ντοράντο της Καλιφόρνια, ωστόσο την υπερασπιστική τους γραμμή ανέλαβαν αποκλειστικά οι δικηγόροι τους.

Ο Γκαρίντο, που έχει φυλακιστή ήδη στο παρελθόν για βιασμούς, παρέμενε ανέκφραστος, η γυναίκα του κρατούσε το κεφάλι της κατεβασμένο και έκλαιγε.

Η αστυνομία της Καλιφόρνιας παραδέχτηκε ότι είχε όλα αυτά τα χρόνια την ευκαιρία να αποκαλύψει το έγκλημα, αλλά δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή σε ανώνυμη καταγγελία που δέχθηκε το 2006.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η Ντάκαρτ πέρασε τα 18 χρόνια της ομηρίας της ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες σε μια αποθήκη της πίσω αυλής του σπιτιού του Γκαρίντο, όπου και απέκτησε μαζί τους τα δύο τις παιδιά ηλικίας σήμερα 11 και 14 ετών.

Η αστυνομία ερευνά από χθες την κατοικία του Γκαρίντο, ψάχνοντας στοιχεία που να τον συνδέουν με τις δολοφονίες περίπου δέκα ιερόδουλων τη δεκαετία του 90, καθώς εργαζόταν σε εργοτάξιο κοντά στο σημείο που είχαν βρεθεί τα πτώματα τους. Οι υποψίες δημιουργήθηκαν όταν ο ίδιος, μετά την σύλληψή του, δήλωσε σε δημοσιογράφο ότι «στην αρχή είχε κάνει φρικτά πράγματα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης