Μέχρι την... Κίνα έφτασε η χάρη της Αμφίπολης!

Μέχρι την... Κίνα έφτασε η χάρη της Αμφίπολης!

Κινέζα ρεπόρτερ παρούσα στην ιστορική αποκάλυψη του σκελετού

Μέχρι την... Κίνα έφτασε η χάρη της Αμφίπολης!
Μια Κινέζα δημοσιογράφος, εκπρόσωπος του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Κίνας, η εμβέλεια του οποίου καλύπτει το σύνολο της αχανούς ασιατικής χώρας, βρέθηκε την Τετάρτη στο μουσείο της Αμφίπολης.

Παρούσα σε μια μοναδική ιστορική στιγμή για την ελληνική αρχαιολογία, η νεαρή Γκονγκ Μινγκ έστειλε το από πρώτο χέρι ρεπορτάζ της σε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια συμπατριώτες της.

Κλείσιμο
Η Γκονγκ Μινγκ είναι ανταποκρίτρια του σταθμού CCTV και τα τελευταία τρία χρόνια είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην Αθήνα. Καλύπτει το σύνολο της ειδησεογραφίας και κυρίως, βέβαια, οτιδήποτε άπτεται των άμεσων κινεζικών ενδιαφερόντων, όπως οι επενδύσεις και οι οικονομικές συνδιαλλαγές μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.



Η Γκονγκ Μινγκ δηλώνει στο protothema.gr ότι «για μένα η Ελλάδα είναι η πρώτη μου αποστολή εκτός Κίνας και μέχρι στιγμής θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερή, καθώς η επικαιρότητα είναι συναρπαστική. Επειδή θαυμάζω την τεράστια ιστορική παράδοση της χώρας σας, θέλησα να παραστώ στη συνέντευξη Τύπου της Αμφίπολης για τα τελευταία ευρήματα. Και πραγματικά η συγκυρία ήταν καταπληκτική, καθώς ο σκελετός είναι μια αρχαιολογική επιτυχία, κάτι που θα συζητηθεί όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Για την Γκονγκ Μινγκ, η Αμφίπολη εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενδιαφέροντος για τις αρχαιότητες, κάτι στο οποίο, κατά κάποιο τρόπο, συναντώνται Ελλάδα και Κίνα.

Η ίδια υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «για εμάς η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει διδάγματα, μεθοδολογία και τεχνογνωσία για το πώς πρέπει να συντηρούμε, αλλά και να αναδεικνύουμε τους δικούς μας αρχαιολογικούς θησαυρούς, στην Κίνα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης