Με ηχητικό απόσπασμα επιχειρούν οι τζιχαντιστές να αποδείξουν ότι ο ηγέτης τους ζει

Με ηχητικό απόσπασμα επιχειρούν οι τζιχαντιστές να αποδείξουν ότι ο ηγέτης τους ζει

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι ακούγεται να προειδοποιεί τις ΗΠΑ και τους εταίρους ότι θα καταστρέψει τα στρατεύματά τους - Επισημαίνει ότι όλοι φοβούνται το χαλιφάτο και τη «βασιλεία των Μουσουλμάνων» - Για «ηφαίστειο της τζιχάντ» κάνει λόγο

Με ηχητικό απόσπασμα επιχειρούν οι τζιχαντιστές να αποδείξουν ότι ο ηγέτης τους ζει
Απαντώντας στα ερωτήματα που προέκυψαν προ ημερών, όταν πληροφορίες κυκλοφόρησαν σύμφωνα με τις οποίες είτε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι, τραυματίστηκε είτε έχασε τη ζωή του, οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο που φέρεται να καταγράφει τη φωνή του ηγέτη τους.

Σύμφωνα με αυτό, ο επικεφαλής του ΙΚ υπόσχεται ότι η οργάνωση θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να χάσει ακόμα και τον τελευταίο στρατιώτη της.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, προειδοποιεί τις ΗΠΑ και τους εταίρους των ότι σύντομα θα αναγκαστούν να στείλουν τα στρατεύματά τους να πολεμήσουν στα εδάφη της Συρίας, όπου και θα καταστραφούν.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι όλοι φοβούνται την επιστροφή των τζιχαντιστών, το χαλιφάτο, αλλά και τη «βασιλεία των Μουσουλμάνων», ενώ κάνει λόγο για «ηφαίστειο της τζιχάντ».



Χαρακτηρίζει δε, τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας «κεφάλια φιδιών» και καλεί τους υποστηρικτές της οργάνωσης να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον τους, καθώς και κατά των Σιιτών.

Όσο για εκείνους που αρνούνται την τζιχάντ, ο επικεφαλής του ΙΚ υπόσχεται «οδυνηρή τιμωρία» και προειδοποιεί πως οι άπιστοι θα αντικατασταθούν από άλλους που δε θα βλάψουν τον Αλλάχ.
«Εκείνος έδωσε την εντολή για τον αγώνα χωρίς καμία εξαίρεση για κανέναν. Εκείνος είπε να προχωρήσουμε. Πολεμήστε, λοιπόν, στο όνομα του Αλλάχ και ενθαρρύνετε τους πιστούς», προσθέτει ο Μπαγκνταντί.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης αναφέρεται δε, στην αποστολή επιπλέον 1.500 Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, θέλοντας να αποδείξει ότι το ηχητικό καταγράφηκε μετά την αεροπορική επιδρομή, στην οποία θεωρείτο ότι τραυματίστηκε.



«Ο Ομπάμα έδωσε την εντολή για επιπλέον αποστολή 1.500 στρατιωτών υποστηρίζοντας ότι είναι σύμβουλοι», αναφέρει στο ντοκουμέντο.

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι όλοι θα καταστραφούν και πως «οι μουτζαχεντίν θα φτάσουν μέχρι τη Ρώμη, με την άδεια του Αλλάχ».

Την ίδια ώρα, καλεί τους υποστηρικτές του να μην πιστεύουν στα «ψεύδη των διεθνών ΜΜΕ», ότι οι επιδρομές καταστρέφουν θέσεις τζιχαντιστών και ότι σκοτώνουν μέλη του ΙΚ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε τραυματιστεί ή είχε σκοτωθεί όταν αμερικανικά μαχητικά εξαπέλυσαν επιδρομή κοντά στην Μοσούλη του Ιράκ, χωρίς ωστόσο οι ΗΠΑ να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία αυτά.

Άλλωστε, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως δεν είναι σαφές αν ο Μπαγκνταντί επέβαινε σε κάποιο από τα αυτοκίνητα όταν αυτά επλήγησαν από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κοντά στη Μοσούλη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης