Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της έκανε «δώρο» την αλλαγή φύλου!

Η 47χρονη Βρετανίδα Samantha Denning όλη της την ζωή ήταν μια γυναίκα εγκλωβισμένη σε αντρικό σώμα - Πριν τέσσερα χρόνια αποφάσισε να αρχίσει ορμονοθεραπεία για να αλλάξει φύλο - Τον Σεπτέμβριο που είχε τα γενέθλια της το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα χρηματοδότησε την επέμβαση αλλαγής φύλου της 47χρονης πια γυναίκας

Η 47χρονη Samantha Denning από το Μπρίστολ της Βρετανίας υπήρξε από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι και πριν τέσσερα χρόνια άντρας. Η Samantha δηλώνει ότι αν και πάντα γνώριζε ότι ήθελε να είναι γυναίκα, έκανε ό,τι μπορούσε για να δείχνει άντρας...



Άφησε μούσι, φορούσε δερμάτινα ρούχα, άκουγε μουσική χέβι μέταλ, αγόρασε μια μηχανή πολλών κυβικών, αλλά ούτε η ίδια ένιωσε καλύτερα, ούτε μπόρεσε να αποφύγει τις επιθέσεις που δεχόταν από τα άλλα αγόρια, όταν πήγαινε σχολείο.

Στα 32 της χρόνια είδε ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση για την αλλαγή φύλου και από εκείνη την ημέρα ήξερε τι ακριβώς έπρεπε να κάνει για να γίνει ευτυχισμένη. Με την ηθική συμπαράσταση και την υποστήριξη του ανιψιού της άρχισε μια σταδιακή ορμονοθεραπεία πριν τέσσερα χρόνια και τότε για πρώτη φορά έβαλε δειλά στην ντουλάπα της και γυναικεία ρούχα.



Το 2011 αποφάσισε να μιλήσει για την απόφασή της να αλλάξει φύλο στους γονείς της  και στους φίλους της. Όπως αποκαλύπτει η 47χρονη γυναίκα πια, οι γονείς της χρειάστηκαν ένα χρονικό διάστημα για να αποδεχθούν την νέα ταυτότητα του παιδιού τους, ενώ οι περισσότεροι φίλοι της, της ζήτησαν να μην έχουν πια καμιά επαφή.

Η μεγάλη χαρά για την Samantha ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν την ημέρα των γενεθλίων της έμαθε ότι το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS) χρηματοδοτεί την επέμβαση αλλαγής φύλου. Μετά ένα μήνα από την επέμβαση η 47χρονη δηλώνει ότι ύστερα από χρόνια για πρώτη φορά στη ζωή της είναι αυτό που πάντα ήθελε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr