Νιγηρία: Επίθεση ισλαμιστών στην πόλη Νταματούρου

Νιγηρία: Επίθεση ισλαμιστών στην πόλη Νταματούρου

Ένας κάτοικος δήλωσε πως το αστυνομικό τμήμα κάηκε ολοσχερώς, ενώ αρκετοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να κλειδωθούν στα σπίτια τους, ακούγοντας τις εκρήξεις και τους πυροβολισμούς

Νιγηρία: Επίθεση ισλαμιστών στην πόλη Νταματούρου
Οι κάτοικοι της πόλης Νταματούρου, της επαρχίας Γιόμπε στη Νιγηρία, ξύπνησαν από τον ήχο των αυτόματων όπλων που έριχναν βροχή τις σφαίρες στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Οι δράστες είναι μέλη της ισλαμικής εξτρεμιστικής ομάδας Μπόκο Χαράμ.

Ένας κάτοικος δήλωσε πως το αστυνομικό τμήμα κάηκε ολοσχερώς, ενώ αρκετοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να κλειδωθούν στα σπίτια τους, ακούγοντας τις εκρήξεις και τους πυροβολισμούς.

Κλείσιμο
Ένας άλλος αναφέρει πως τρόμαξε τόσο πολύ για τη ζωή του και γι αυτή των μελών της οικογένειάς του, που τους έπεισε να βγουν από το σπίτι και να κρυφτούν σε κάτι θάμνους, λίγο πιο μακριά από το σπίτι τους, ελπίζοντας να μεταβούν στη γειτονική πόλη Ταρμούβα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τρίτη μαρτυρία προέρχεται από τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία, έντρομος κάτοικος αναφέρει: «Δεν ξέρουμε πού να κρυφτούμε. Οι πυροβολισμοί σταμάτησαν... Τρέχουμε να σωθούμε»

Η Μπόκο Χαράμ έχει αυξήσει, τόσο την πυκνότητα των επιθέσεών της, όσο και το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί κάθε φορά, κρατώντας πλέον αρκετές πόλεις και χωριά στα βόρεια της χώρας, όπου και κήρυξε την ίδρυση ενός νέου ισλαμικού χαλιφάτου.

Το τελευταίο χτύπημα του Νιγηριανού εξτρεμιστή, θεωρείται πως είναι αυτό της περασμένης παρασκευής, κατά το οποίο 102 άτομα έχασαν τη ζωή τους, μετά από επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Κάνο, αφήνοντας επίσης περισσότερους από 150 τραυματισμένους. Ο λόγος της επίθεσης φαίνεται να είναι οι κληρικοί που υπηρετούν στο συγκεκριμένο τζαμί, οι οποίοι καταδίκασαν τη Μπόκο Χαράμ, ως μη ισλαμιστική.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης